Νέα βεντέτα Μαξίμου με Σόιμπλε! Απάντηση με αιχμές από Γεροβασίλη

«Ευτυχώς που πασχίζει να κρατήσει τη στάμνα γερή» τονίζει ειρωνικά η κυβερνητική εκπρόσωπος

Νέα βεντέτα Μαξίμου με Σόιμπλε! Απάντηση με αιχμές από Γεροβασίλη
Νέα βεντέτα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξέσπασε στον απόηχο του «αδειάσματος» του Αλέξη Τσίπρα στο ΔΝΤ σχετικά με τη συμμετοχή του στο τρίτο μνημόνιο.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του μετά το Ecofin τόνισε πως δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας κάτι τέτοιο και «αφιέρωσε» στον πρωθυπουργό μία παροιμία.
Όπως τόνισε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε έκπληκτος όταν του τέθηκε το ερώτημα για την παρουσία του ΔΝΤ.
Όπως είπε ο Σόιμπλε, ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει το πρόγραμμα για να είναι παρών το ΔΝΤ στην Ελλάδα και επίσης έκανε και εκλογές για να πάρει τη σύμφωνη γνώμη του εκλογικού σώματος για την εφαρμογή του προγράμματος.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι καταλαβαίνει πως αυτή η δήλωση γίνεται για εσωτερική κατανάλωση αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.
Απάντηση με αιχμές από Γεροβασίλη
Σκληρή απάντηση έδωσε στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ισχυρίστηκε ότι αρμόδια για το συμφέρον της είναι η ελληνική κυβέρνηση και πως η κοινή γνώμη της Ευρώπης έχει καταλάβει πλέον τι εκπροσωπεί ο καθένας.
«Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”. Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά» επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.
«Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ. Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφ��ρούν μόνη της» κατέληξε η κα Γεροβασίλη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top