Ποιος πανίσχυρος άνδρας τ��ς Ευρώπης είπε ότι «η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση»

Για δραματικές συνέπειες προειδοποιεί ο Μάρτιν Σουλτς!

Ποιος πανίσχυρος άνδρας της Ευρώπης είπε ότι «η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση»

«Κόκκινο» συναγερμό για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτυπάει ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε άρθρο του στη Die Welt τονίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί και πρέπει να δοθεί μάχη για τη διατήρησή της.

«Η ΕΕ βρίσκεται σε κίνδυνο. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα είναι (σ.σ.: η ΕΕ) σε 10 χρόνια. Υπάρχουν δυνάμεις στην ΕΕ που επιδιώκουν να απομακρύνουν τον έναν από τον άλλο. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί, οι συνέπειες θα ήταν δραματικές» προειδοποιεί ο Μάρτιν Σουλτς, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για θέματα Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν ότι «η ΕΕ μπορεί να καταρρεύσει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, υπάρχουν εναλλακτικές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και «φυσικά και η κατάρρευση είναι μια πιθανότητα», καθώς στις εναλλακτικές επιλογές περιλαμβάνεται «μία Ευρώπη του εθνικισμού, των συνόρων και τειχών». Όπως μάλιστα, τονίζει «μια τέτοια Ευρώπη στο παρελθόν οδήγησε την ήπειρο στην καταστροφή».

Τέλος, ο Σουλτς σημειώνει ότι όσον αφορά τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την πρόκληση του προσφυγικού και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από κοινού ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top