Το Μαξίμου επενδύει στη στρατηγική και ενεργειακή συμμαχία με Κάιρο και Λευκωσία

Τι προσδοκά από τις επαφές με τον Αιγύπτιο πρόεδρο

Το Μαξίμου επενδύει στη στρατηγική και ενεργειακή συμμαχία με Κάιρο και Λευκωσία

​Στην προώθηση της διμερούς οικονομικής, ενεργειακής και διαλιμενικής συνεργασίας με την Αίγυπτο, προσβλέπει η κυβέρνηση με την επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στην Αθήνα σήμερα και την αυριανή τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στόχος επίσης είναι η συνεργασία στους τομείς των μεταφορών, των συγκοινωνιών και των κατασκευών/ υποδομών και μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Σίσι και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα χαιρετίσουν το επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας – Αιγύπτου που πραγματοποιείται το απόγευμα με τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων από τις δύο χώρες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο περιθώριο του συνεδρίου θα υπογραφούν δύο συμφωνίες που αφορούν στη συνεργασία των λιμένων Καβάλας και Αλεξανδρούπολη με αιγυπτιακά λιμάνια.

Όσον αφορά στην αυριανή τριμερή σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι στόχο έχει την ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας των τριών χωρών σε διεθνείς οργανισμούς, καθώς και στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και της ασφάλειας για την προώθηση της ειρήνης και της περιφερειακής σταθερότητας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την τριμερή σύνοδο θα προηγηθεί διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, η οποία θα επικεντρωθεί στο Κυπριακό, την ενεργειακή συνεργασία και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top