Αδειάζει την Welt ο συνεργάτης της Μέρκελ: «Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση»

Δήλωσε άγνοια για την έκθεση που παρουσιάζει τη χώρα μας ως «ακυβέρνητο καράβι».

Αδειάζει την Welt ο συνεργάτης της Μέρκελ: «Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση»

​Να ρίξει τους τόνους μετά από το δημοσίευμα της Die Welt που χαρακτήριζε την Ελλάδα «ακυβέρνητο καράβι», θέλησε τη Δευτέρα ο στενός συνεργάτης της Α. Μέρκελ, Σ. Ζάιμπερτ, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και ό,τι έχουμε να συζητήσουμε με την χώρα, το συζητούμε με την κυβέρνηση της χώρας και τους συνεργάτες της», είπε, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει υπόψη του την έκθεση που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα.

Ερωτηθείς μάλιστα αν το Βερολίνο είναι ικανοποιημένο από την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου απάντησε:

«Δε θα κάνω εδώ κάποια εσωπολιτική αξιολόγηση. Κατά τα άλλα, το θέμα δεν είναι να είναι ευχαριστημένο κάποιο από τα κράτη-μέλη, αλλά οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας συνολικά. Αυτό συζητείται τακτικά, γι' αυτό υπάρχουν οι θεσμοί, γι' αυτό υπάρχει το Eurogroup. Δεν κάνουμε εδώ διμερείς αξιολογήσεις».

Νωρίτερα άλλωστε η πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα, μετά από τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην οποία υπογράμμιζε τη στενή συνεργασία της γερμανικής κυβέρνησης και της πρεσβείας με τις ελληνικές αρχές.

Χαρακτηρίζει μάλιστα «υποθετική εσωτερική αλληλογραφία» το έγγραφο που δημοσίευσε η Welt και επεσήμανε τα επαινετικά λόγια του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Β. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορού�� υποθετική εσωτερική αλληλογραφία. Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία. Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μετά από αυτό άλλωστε, κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν την αναφορά που γίνεται στην ανακοίνωση σε «υποθετική εσωτερική αλληλογραφία», αλλά και την ρητή αναφορά στην στήριξη από τον Γερμανό ΥΠΕΞ Στάινμάγερ και την γερμανική Κυβέρνηση προς την ελληνική κυβέρνηση για όλες τις προκλήσεις δηλαδή και όσον αφορά στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος Πρόγραμμα, αλλά και στη διαχείριση του Προσφυγικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top