Μεϊμαράκης: Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αδιάβλητο των εκλογών της ΝΔ!

Τι είπε για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ: «Η μόνη περίπτωση να υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο είναι…»

Μεϊμαράκης: Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αδιάβλητο των εκλογών της ΝΔ!

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι η διαδικασία θα είναι αδιάβλητη» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο Mega ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

«Δεν μπορώ να το εγγυηθώ και νομίζω ότι κανείς πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί το τεχνικό μέρος αυτής της διαδικασίας. Αλλά ακριβώς επειδή κανείς μας δεν μπορεί να το εγγυηθεί θα πρέπει να πάμε με διαφορετική πρόταση χωρίς να ξεφεύγουμε από το καταστατικό. Πρότεινα να πάμε με τους εκλογικούς καταλόγους του 2009 ώστε να υπάρχει μια βάση στους υπολογιστές μας» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ουδέποτε έκανε λόγο για δόλο όσον αφορά το «φιάσκο» της 22ας Νοεμβρίου και πρόσθεσε με νόημα πως «όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει δόλος να πάνε στη Δικαιοσύνη».

Συνεχίζοντας, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκες υπέρ της συνεννόησης αλλά είπε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τα προβλήματα της χώρας είναι πολύ μεγάλα και απαιτούν συνεννόηση αλλά με κάποιον που δεν θα σε αδειάσει μετά. Ο κ. Τσίπρας τον Αύγουστο μας έλεγε ότι θα φέρει τους εφαρμοστικούς με κοινωνικό πρόσημο αλλά έκανε εκλογές. Μας άδειασε»

Ο ίδιος, υπογράμμισε πως «με τα σημερινά δεδομένα αποκλείεται συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» αλλά άφησε ανοικτό παράθυρο για το μέλλον υπό μία (αυστηρή) προϋπόθεση: «Οι εξελίξεις τρέχουν και αλλάζουν πολλές φορές τα δεδομένα με τα οποία πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Αν εμείς μπορούμε να συνεννοηθούμε και να σύρουμε τον κ. Τσίπρα σε μια κατεύθυνση που θεωρούμε ότι είναι σωστή και λογική, θα το κάνουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top