Μαξίμου για συνάντηση Τσίπρα-Κέρι: Οι ΗΠΑ στηρίζουν μια ευρωπαϊκή ατζέντα ανάπτυξης

«Θα προσφέρουν και οι ΗΠΑ βοήθεια στην Ελλάδα για το προσφυγικό μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ»

Οι οικονομικές σχέσεις, το προσφυγικό ζήτημα, οι περιφερειακές εξελίξεις , το Κυπριακό και ο ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης Τσίπρα-Κέρι, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

KERRY_4.jpg
Παράλληλα, το Μαξίμου επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συζήτησαν για την «εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας και η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και οι δυνατότητες ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα».

KERRY_2.jpg
Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού συνεχίζει υπογραμμίζοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ σε μία ατζέντα ανάπτυξης στην Ευρώπη και τονίζει πως οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τα πρόσφατα ταξίδια ��αι τις επικείμενες επαφές του Πρωθυπουργού αλλά και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

KERRY_1.jpg
«Σχετικά με το Κυπριακό, αναδείχθηκε η σημασία μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξανόμενων συγκρούσεων στη Μεσόγειο. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει στην ενίσχυση των σχέσεων με την Τουρκία, επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα της αρχής καλής γειτονίας» καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top