Μαξίμου για συνάντηση Τσίπρα-Κέρι: Οι ΗΠΑ στηρίζουν μια ευρωπαϊκή ατζέντα ανάπτυξης

«Θα προσφέρουν και οι ΗΠΑ βοήθεια στην Ελλάδα για το προσφυγικό μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ»

Μαξίμου για συνάντηση Τσίπρα-Κέρι: Οι ΗΠΑ στηρίζουν μια ευρωπαϊκή ατζέντα ανάπτυξης

Οι οικονομικές σχέσεις, το προσφυγικό ζήτημα, οι περιφερειακές εξελίξεις , το Κυπριακό και ο ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης Τσίπρα-Κέρι, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

KERRY_4.jpg
Παράλληλα, το Μαξίμου επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συζήτησαν για την «εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας και η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και οι δυνατότητες ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα».

KERRY_2.jpg
Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού συνεχίζει υπογραμμίζοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ σε μία ατζέντα ανάπτυξης στην Ευρώπη και τονίζει πως οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τα πρόσφατα ταξίδια ��αι τις επικείμενες επαφές του Πρωθυπουργού αλλά και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

KERRY_1.jpg
«Σχετικά με το Κυπριακό, αναδείχθηκε η σημασία μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξανόμενων συγκρούσεων στη Μεσόγειο. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει στην ενίσχυση των σχέσεων με την Τουρκία, επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα της αρχής καλής γειτονίας» καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top