Βούτσης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί οικουμενικής κυβέρνησης

Επίθεση σε ΝΔ: Έχει μόνο καταγγελτικό λόγο χωρίς να καταθέτει καμία πρόταση

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας της διαπλοκής» χαρακτήρισε τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Αυτές τις μέρες δεν γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος. Αναπτύσσονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας από τη διαπλοκή για οικουμενικές κυβερνήσεις, για αριστερές παρενθέσεις... ξανά και ξανά. Δεν πρέπει να μπει τέρμα σε αυτή την αντιδημοκρατική τακτική;» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος στη συνέχεια επιτέθηκε στη ΝΔ.

«Οι εκλογές έγιναν μόλις χθες και εσείς δεν δείχνετε να έχετε αναλογιστεί και να έχετε μελετήσει γιατί χάσατε. Λέτε τέσσερις φορές να εξαπάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον λαό; Δεν σκέφτεστε ότι μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα μετά από τις μνημονιακές πολιτικές της πενταετίας; Κανένας προβληματισμός;» τόνισε ο κύριος Βούτσης, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει μόνο καταγγελτικό λόγο χωρίς να καταθέτει καμία πρόταση, «ούτε για την επιβολή του ΦΠΑ 23% στην Παιδεία που απαιτήθηκε από τους δανειστές».

Ο κ. Βούτσης κάλεσε στον σχηματισμό ενός μετώπου αντιστάσεων «για όσα έχει απέναντί της η χώρα και για εκείνους που θέλουν να τη διώξουν από τη Σένγκεν», ενώ κάλεσε σε πολιτική πανστρατιά «για να βοηθήσουμε όλοι να ηττηθεί η στρατηγική της λιτότητας σε ευρωπαϊκή κλίμακα».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι υπάρχει ένα πεδίο ευρύτατης συνεννόησης σε ορισμένα θέματα όπως το προσφυγικό, το συνταξιοδοτικό και η απομείωση του χρέους, ενώ αναφορικά με τον προϋπολογισμό τον χαρακτήρισε ως ένα σωστό και επαρκές -σε αυτή τη φάση- εργαλείο «για την εφαρμογή και τήρηση του οδικού χάρτη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top