Λεβέντης: Βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ θα στηρίξουν Τσίπρα στο ασφαλιστικό

Η Ένωση Κεντρώων δε θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, τόνισε

Λεβέντης: Βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ θα στηρίξουν  Τσίπρα στο ασφαλιστικό
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, δήλωσε ότι το κόμμα του δε θα ψηφίσει το ασφαλιστικό , ωστόσο γνωρίζει ότι δύο- τρεις βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα «βάλουν πλάτη» στον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που υπάρξει θέμα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι όποιος ψηφίσει το ασφαλιστικό, θα επωμιστεί μεγάλο πολιτικό κόστος , ενώ αναφερόμενος στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το χαρακτήρισε προσχηματικό. Πρόσθεσε ότι «μας φώναξε ο κ. Τσίπρας για να μας κάνει ανακοινώσεις και όχι για να συζητήσουμε ουσιαστικά» και τόνισε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση.

Ακόμα, σύμφωνα με το Έθνος, χθες έλαβε χώρα άτυπη συνάντηση πολιτικών αρχηγών , αφού οι κκ. Λεβέντης, Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά βρέθηκαν μαζί στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εισερχόμενος στην αίθουσα του συνεδρίου, παρήγγειλε έναν ελληνικό καφέ και, αμέσως μετά, βλέποντας στα διπλανά καθίσματα τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον κ. Θεοχαρόπουλο, τους είπε:

«Τι είναι αυτά που λέει ο Τσίπρας, ότι θα μπω στην κυβέρνηση; Εγώ μίλησα μόνο για οικουμενική, έχω και μάρτυρες τους αρχηγούς. Τι να πάω να κάνω εγώ, «τσόντα» δεν γίνομαι».

Στη συνέχεια, πίνοντας τον καφέ του, ρώτησε τους συνομιλητές του ποια είναι η γνώμη τους. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ του ανέφερε την σταθερή θέση του κόμματος για φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας, με μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό πρόσημο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κούνησε το κεφάλι και είπε:

«Θα στείλω επιστολή στον Τσίπρα και δεν θα πάω στη συνάντηση από τη στιγμή που ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει οικουμενική». Η κουβέντα σταμάτησε απότομα, καθώς οι τρεις πρόεδροι σηκώθηκαν για να χαιρετήσουν τη Φώφη Γεννηματά, που εκείνη τη στιγμή μπήκε στην αίθουσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top