Καμπανάκι από Δένδια: Η Ελλάδα προ του κινδύνου αποβολής της από τη Σένγκεν!

«Θα είχε καταστρεπτικό ενδεχόμενο μια τέτοια εξέλιξη»

«Κόκκινο συναγερμό» για τον κίνδυνο αποβολής της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν «βαρά» ο Νίκος Δένδιας με ερώτησή του στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, μέσα σε λίγους μήνες από τους λεονταρισμούς της κυβέρνησης ότι τάχα θα έστελνε τους μετανάστες ανεξέλεγκτα έως το Βερολίνο, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή αποβολής της από τη ζώνη Σένγκεν, απειλή η οποία βασίζεται στην αδυναμία να φυλάξει τα σύνορά της, δηλαδή τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Όπως τονίζει, κάτι τέτοιο θα είχε «οδυνηρές συνέπειες για το κύρος της χώρας, τον τουρισμό, τα δικαιώματα των πολιτών της» σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία τους εντός της ΕΕ.

Ο κ. Δένδιας καλεί την κυβέρνηση να προστατεύσει το κύρος της χώρας και τα δικαιώματα των πολιτών τηρώντας τις υποχρεώσεις της από τον Κώδικα Συνόρων Σένγκεν και διεκδικώντας την ανάληψη, εκ μέρους της Τουρκίας, συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας.

Η ερώτηση του κ. Δένδια: Ερώτηση Βουλή.doc

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top