Σε αναμμένα κάρβουνα οι 53 για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Β. Λεβέντη

Δεν επικροτούν το φλερτ του Μαξίμου με την Ένωση Κεντρώων

​Δεν είναι δυο, δεν είναι τρεις είναι… 53 οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βλέπουν με καλό μάτι το φλερτ του Α. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών να ξέκοψε μια και καλή στον Β. Λεβέντη τα περί σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά αναφερόμενος στο ασφαλιστικό του έκλεισε το μάτι, λέγοντας ότι «πρέπει να βρούμε τρόπο και τον βρούμε να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος με όσα πολιτικά κόμματα το επιθυμούν».

Ακολούθησ��ν οι δηλώσειςτης Ο. Γεροβασίλη για πιθανότητα διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και τουΑ. Φλαμπουράρη με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν και οι πρώτες γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλη της κίνησης των 53 είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο αυτό και άγνωστο είναι πώς θα αντιδράσουν στην προσπάθεια του Α. Τσίπρα και των συνεργατών του να έρθουν πιο κοντά με άλλα κόμματα.

Πληροφορίες αναφέρουν το ασφαλιστικό έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, αφού είναι πολύ πιθανόν 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιήσουν τη στάση τους, αν και κάποιοι εκτιμούν ότι η διαφοροποίηση μπορεί να εκφραστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Όπως και να’ χει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 φαντάζει αρκετά εύθραυστη και αν πιστέψουμε το ρητό ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, τότε είναι πολύ πιθανόν να στέκουν και τα σενάρια που κάνουν λόγο για αναζήτηση νέων συνεργασιών ��πό τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top