Πλακιωτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Αντί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση ας ετοιμάσει την απολογία της!

Επίθεση στον Τσίπρα για «θράσος» και «ξεπούλημα» των τραπεζών

Πλακιωτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Αντί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση ας ετοιμάσει την απολογία της!
Για «παιχνίδια» επέκρινε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και το πρόσφατο συμβούλιο αρχηγών κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ παράλληλα την κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να φορτώσει αλλού τις ευθύνες από τις νέες περικοπές συντάξεων που ήδη έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της».

Ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε επίσης για επιστροφή στην ύφεση και πρωτογενή ελλείμματα, ενώ όσον αφορά τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: « Ο κ. Τσίπρας άρχισε να ψάχνει συνενόχους. Σήμερα προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αντικοινωνικές αποφάσεις για πλειστηριασμούς και 100 δόσεις. Ξέχασε να πει ότι ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

Για το ίδιο ζήτημα υποστήριξε ότι η ζημιά από την πτώση των μετοχών των τραπεζών ανέρχεται σε 40 δισ. ευρώ και κατέληξε: «Αντί να πανηγυρίζουν ας φτιάξουν την απολογία τους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι είχε θεσμική υποχρέωση να συμμετάσχει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αλλ�� «εκεί το παιχνίδι του χάλασε, ο κ. Τσίπρας ξεσκεπάστηκε».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ίδιος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν τις θέσεις του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό και ότι τέθηκε κοινή κόκκινη γραμμή για βιωσιμότητα ασφαλιστικού χωρίς μειώσεις συντάξεων. Χαρακτήρισε μάλιστα «ψεύτικη» την εντύπωση ότι παλεύει ο κ. Τσίπρας για να μη μειωθούν οι συντάξεις. «Τις κόβει και πάει να κατηγορήσει άλλους» υποστήριξκε

Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Τσίπρα ότι «συνεχίζει το παιχνίδι της ανευθυνότητας» και ανέφερε ότι όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν υποστήριξε ποτέ κανένα μέτρο και νομοσχέδιο στη Βουλή.

Χαρακτήρισε ακόμα αναξιόπιστο τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι ενώ αρχικά στην ατζέντα του συμβουλίου είχαν περιληφθεί εκτός από ασφαλιστικό, προσφυγικό, συνταγματική αναθεώρηση- εκλογικό νόμο, τα ελληνοτουρκικά και η Παιδεία, τελικά τα δύο τελευταία θέματα δεν συζητήθηκαν.

Για το προσφυγικό ανέφερε ότι ήταν φανερό πως δεν ήταν αυτός ο λόγος που έγινε η σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και εδώ και ένα χρόνο χειρίζεται το ζήτημα με 2-3 υπουργούς του, ενώ ποτέ δεν ζήτησε τη γνώμη κανενός. «Το χρησιμοποίησε σαν αφορμή, σαν ξεκάρφωμα, δεν ήταν στους στόχους του πρωθυπουργού η συνεννόηση» συμπλήρωσε.

Μ. Βαρβιτσιώτης: να οριστεί η ημερομηνία εκλογής αρχηγού, φταίνε και οι τέσσερις υποψήφιοι και ο Πλακιωτάκης

Από τη συνεδρίαση απουσίασαν και πάλι οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στη συνεδρίαση μίλησε επίσης ο συντονιστής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τον προϋπολογισμό, ενώ σε παρέμβασή του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε να οριστεί ημερομηνία εκλογών, ενώ υποστήριξε ότι έχουν ευθύνη και ο σημερινός μεταβατικός πρόεδρος για το ζήτημα και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί.

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top