Μητσοτάκης: «Οι εκλογές στη ΝΔ θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι»

Θέλει μέσα στο 2015, δεν απέκλεισε όμως να γίνουν και στο 2016

​Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στις αρχές του 2016 άφησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι».

«Αν δεν καταφέρουμε να γίνουν στο τέλος του 2015, θα γίνουν στις αρχές του 2016», είπε, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με αξιόπιστες εταιρίες, οι οποίες θα υποδείξουν την ημερομηνία των εκλογών.

«Θα ήθελα οι εκλογές να είχαν γίνει νωρίτερα, όμως δεν θα ξαναβάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Μέχρι να εκλεγεί πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία θα αντιπολιτεύεται με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τα σενάρια για διάσπαση του κόμματος, χαρακτηρίζοντας «απίθανο» το ενδεχόμενο αυτό.

«Για να γίνει η Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να μάθει να ζει και με τις όποιες εσωτερικές διαφωνίες μέσα στο κόμμα. Αυτό σημαίνει ένα πλαίσιο εσωκομματικής Δημοκρατίας πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει», τόνισε.

Τέλος, απέκλεισε και οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ δε θα πρέπει να επιζητά εκλογές γιατί δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top