Ν. Χατζηνικολάου στο Star: αντί να μειώσουμε την ανεργία μειώνουμε τις συντάξεις

Το σχόλιο για τα τελευταία μέτρα στο δελτίο ειδήσεων με την Μ. Ζαχαρέα

«Συζητούμε νυχθημερόν πως θα αυξήσουμε τα όρια και τη μείωση των ποσών και κανείς δεν συζητά ότι η ανεργία είναι στο 27%» επισήμανε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τη μείωση των συντάξεων.

«Αντί να συζητά το πολιτικό σύστημα με ποιον τρόπο θα προσελκύσει επενδύσεις για να υπάρξουν εισφορές και να εισρεύσουν χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία, συζητούμε πώς θα επιτείνουμε τον φαύλο κύκλο της οικονομικής κατάρρευσης, ο οποίος στηρίχθηκε στις περικοπές και στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, που φέρνουν ανεργία» πρόσθεσε ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολίασε επίσης ότι πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους οι πολιτικοί μας και να συζητήσουν πώς θα φουντώσει η οικονομική δραστηριότητα» και συμπλήρωσε ότι «η λύση είναι η ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει, σύντομα θα υπάρξουν γενιές που δεν θα παίρνουν σύνταξη». Όπως τόνισε όμως, «η ανάπτυξη της οικονομίας θέλει συνεννόηση, ομαλό πολιτικό κλίμα και ήρεμες πολιτικές εξελίξεις».

Απαντώντας επίσης σε ερώτημα της Μάρας Ζαχαρέα για τις συνέπειες από μία αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προειδοποίησε ότι θα φέρει περισσότερα λουκέτα στην ελληνική οικονομία και κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων.

​​​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top