Αποκάλυψη: Πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις με το σχέδιο της κυβέρνησης

Αναστάτωση και ουρές στα ΑΤΜ από την καθυστέρηση καταβολής τους

Τις τελευταίες πινελιές βάζει το υπουργείο Εργασίας στο σχέδιο περικοπής των συντάξεων.

Για παράδειγμα: Σύνταξη πριν από τις μειώσεις ήταν 1.600 ευ��ώ κι έπεσε στα 1.150 ευρώ. Από τα αρχικά 1.600 θα αφαιρεθούν τα 384 που θα είναι η εθνική σύνταξη. Μένουν 1.216 ευρώ αναλογική σύνταξη που θα υπολογιστούν ξανά με συντελεστές από 0,7% έως 1,2%. Αν η νέα αναλογική βγει 630 ευρώ, σε αυτά θα προστεθούν τα 384 της εθνικής σύνταξης. Σύνολο: 1.014 ευρώ

«Θα κάνουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ» δήλωσε στις 7/10/15 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Πλέον όμως κινδυνεύουν ακόμα και οι συντάξεις των 800 ευρώ, αφού με βάση τους συντελεστές, μία σύνταξη που πριν τις μειώσεις ήταν 1.200 και σήμερα είναι 800 ευρώ θα φτάσει περίπου τα 700 ευρώ.

Ουρές στα ΑΤΜ και αναστάτωση από την καθυστέρηση καταβολής των συντάξεων

Ουρές στα ΑΤΜ σχημάτισαν συνταξιούχοι χθες βράδυ διότι δεν μπήκαν στους λογαριασμούς τα 41 εκ. ευρώ του μερίσματος του δημοσίου, αφού έλειπαν 4 εκ. που βρέθηκαν σήμερα. Ούτε οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ είδαν τις επικουρικές τους, καθώς τα χρήματα μπήκαν στο σύστημα ΔΙΑΣ μετά τις 2 το μεσημέρι.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος μάλιστα αποκάλυψε ότι τα ταμεία έχασαν πάνω από 1 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση. «Φοβάμαι ότι η αρχική μας εκτίμηση ότι έχασαν 1 δις από το γύρισμα των μετοχών ότι θα είναι μεγαλύτερη η ζημιά τους» τόνισε.

Το υπουργείο επιμένει στην αύξηση κατά 1% των εργοδοτικών εισφορών ως αντίβαρο στην μεγάλη μείωση των συντάξεων. Οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ το θεωρούν βαθιά αντιαναπτυξιακό μέτρο, ενώ οι επιχειρήσεις που είναι στο κόκκινο θεωρούν ότι αυτό θα αυξήσει την ανεργία και την μαύρη εργασία.

«Η πρόταση Κατρούγκαλου για αύξηση εισφορών είναι συνεπής στην ιδεολογία του κρατισμού. Αν εφαρμοστεί θα βιώσουμε με βεβαιότητα αύξηση της ανεργίας και νέα λουκέτα επιχ��ιρήσεων» σχολίασε ο ΓΓ του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός.

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top