Κομισιόν: Ακόμη υπό διαπραγμάτευση τα προαπαιτούμενα

"Το ασφαλιστικό είναι κλειδί για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης"

​«Τα προαπαιτούμενα είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση». Αυτό διαμηνύει η Κομισιόν, αναφορικά με τις συνομιλίες Αθήνας–δανειστών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, το βράδυ της Πέμπτης το Euro Working Group, συμφώνησε σε γενικές γραμμές τη δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται και μένει να διευκρινιστούν λεπτομέρειες.

Η κα Αντρέεβα επεσήμανε επιπλέον, ότι η Κομισιόν αναμένει εφαρμογή τους έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη λεγόμενη πρώτη αξιολόγηση, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινιστεί τι χωρίζει τις ελληνικές αρχές και την τρόικα, «καθώς ο�� διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη».

Στο ερώτημα σχετικά με την ανάγκη επίτευξης εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης για τη συμφωνία επί του ασφαλιστικού, η κα Αντρέεβα τόνισε ότι το ασφαλιστικό είναι «κλειδί» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές και συγκεκριμένες και η Κομισιόν παρέχει τεχνική υποστήριξη για την ολοκλήρωσή τους, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως οι εσωτερικές πολιτικές διεργασίες είναι άσχετες με το πρόγραμμα.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top