Ο Βορίδης προτείνει Οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά!

Πρόταση βόμβα στην Βουλή

Ο Βορίδης προτείνει Οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά!

Μια δήλωση «βόμβα» έκανε το απόγευμα της Πέμπτης στην διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης με αφορμή την πρόταση Τσίπρα για σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, λίγα 24ωρα μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών και ενώ στην Συγγρού γίνεται το "συμπούρμπουλο" για... το αν υπήρξε ή όχι σαμποτάζ με τις κάλπες, αλλά για την τελική ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Ο κ.Βορίδης, αφού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο οικονομικό επιτελείο και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους, ζήτησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραιτηθεί και να στηρίξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κορμό τη ΝΔ και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

«Μας λέτε ότι θέλετε συνεννόηση, θέλει θάρρος, αλλά μπορεί να υπάρξει (σσ συνεννόηση). Πρώτα θα πρέπει να υπάρξει ομολογία σφάλματος: να πείτε δηλαδή ότι “ήταν λάθος μας συγχωρείτε”. Η μετάνοια όμως για να έχει αξία πρέπει να συνοδεύεται από μια συγκεκριμένη πράξη. Επειδή έχουμε καταργήσει τις σωματικές ποινές, η έμπρακτος μετάνοια μπορεί να εκφραστεί με την παραίτηση της κυβέρνησης. Να παραιτηθείτε… Και επειδή θα μου πείτε ότι έχετε νωπή λαϊκή εντολή και δεν μπορούν να γίνουν εκλογές, υπάρχει λύ��η. Παραιτείστε, στηρίζετε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και προχωράμε από εκεί που το είχαμε αφήσει»,είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση αυτή του κ.Βορίδη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον προεδρεύοντα να του λέει με νόημα «να ευχαριστήσουμε τον κύριο Βορίδη για το χαμόγελο και την ευφορία που έφερε μέσα στην αίθουσα».

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top