ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: Τι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός για το cd με Έλληνες καταθέτες

Το οποίο «δώρισε» στην ελληνική κυβέρνηση για να βρει ανάμεσά τους φοροφυγάδες

Ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόριανς επιχειρούσε «από τριετίας να παραδώσει στις ελληνικές αρχές λίστες καταθετών στην Ελβετία, αλλά τα κατάφερε μόλις αυτό τον χρόνο να παραδώσει τα CD με Έλληνες καταθέτες, σε ελβετικές - κυρίως τράπεζες - στις ελληνικές φορολογικές αρχές , όπως δήλωσε σήμερα αποκλειστικά στο Star και τον Τάσο Τέλλογλου.
Ο Μπόριανς ανέφερε ότι πρόκειται για στοιχεία που αφορούν την περίοδο 2006-2008, αλλά ένα μέρος τους αφορά καταθέσεις, εκτός από την Ελβετία, στο Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν.

«Δεν πρόκειται στο σύνολό τους για “μαύρα χρήματα” αλλά στην Γερμανία η ανακοίνωσή ότι κατέχουμε αυτά τα στοιχεία οδήγησε πολλούς πολίτες –περίπου 120.000 - στην αυτοκαταγγγελία για να αποφύγουν άλλες συνέπειες. Τα επιπλέον έσοδα ήταν 5 δις ευρώ» τόνισε στον Τ. Τέλλογλου .

Η παραλαβή των στοιχείων από το μεγαλύτερο γερμανικό κρατίδιο έγινε τις παραμονές της αναμενόμενης κυβερνητικής ανακοίν��σης για την τελευταία (;) αμνηστία για επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πρόκειται για στοιχεία από τις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες που αφορούν 11. 000 περίπου καταθέτες για το διάστημα από το 2006 ως το 2008 και ένα σύνολο καταθέσεων 4 δις ελβετικών φράγκων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top