Θ. Ρουσόπουλος: «Η ανόητη εσωστρέφεια οδηγεί τη ΝΔ σε γελοιοποίηση και αφανισμό»

«Η λύση του προβλήματος είναι σαν το αυγό του Κολόμβου»

Θ. Ρουσόπουλος: «Η ανόητη εσωστρέφεια οδηγεί τη ΝΔ σε γελοιοποίηση και αφανισμό»

​Αιχμηρή κριτική για τα όσα έχουν διαδραματιστεί στο εσωτερικό της ΝΔ τα τελευταία 24ωρα μετά από το φιάσκο της προηγούμενης Κυριακής ασκεί ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Θ.Ρουσόπουλος με άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Η Νέα Δημοκρατία βυθίζεται στη δίνη ενός τεχνικού λάθους, το οποίο οδήγησε σε πολιτικό φιάσκο. Κι όμως η λύση είναι σαν το αυγό του Κολόμβου», γράφει ο κ.Ρουσόπουλος, παραθέτοντας τα πέντε βήματα που θα οδηγήσουν στην εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος, διασφαλίζοντας την ενότητά του.

«1. Εγκαταλείπει η Νέα Δημοκρατία την ιδέα να διεξαγάγει εκλογές με ηλεκτρονικό σύστημα online σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε αυτό επελέγη μόνο για να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες.

2. Καλεί σήμερα τους ψηφοφόρους της να εγγραφούν έως το προσεχές Σάββατο στις τοπικές οργανώσεις της περιοχής τους, ώστε να καταρτιστούν οι εκλογικοί κατάλογοι.

3. Την Κυριακή γίνονται εκλογές με βάση αυτούς τους καταλόγους χειρόγραφα.

4. Τη Δευτέρα και την Τρίτη τα ονόματα των ψηφοφόρων περνάνε σε ηλεκτρονική μορφή. Χρειάζονται καμιά εκατοστή ηλεκτρονικοί υπολογιστές – τους οποίους διαθέτει το κόμμα – και άλλοι τόσοι εθελοντές. Έτσι μέσα σε δευτερόλεπτα θα βρεθούν τυχόν διπλοψηφίσαντες και θα διαγραφούν.

5. Με αυτά τα απλά βήματα η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εκλέξει πρόεδρο εντός δεκαπέντε ημερών και να πάψει η ανόητη εσωστρέφεια που την οδηγεί σε γελοιοποίηση και αφανισμό».

Μάλιστα για να προλάβει όσους πιθανόν πουν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό, ο κ. Ρουσόπουλος σημειώνει:

«Ας παραβιαστεί λοιπόν το καταστατικό με απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής και των τεσσάρων υποψηφίων, όπως έγινε και το 2009. Το μείζον προέχει. Αλλιώς ισχύει το σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου».

Όσο για την επιτυχία των όσων προτείνει; Ο πρώην υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει με νόημα ότι χρειάζεται «κοινός νους» και αποκαλύπτει έναν χαρακτηριστικό διάλογο που είχε με τον Κ. Καραμανλή.

«Θυμάμαι κάποτε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο γραφείο του στην Προεδρία της Δημοκρατίας να μου λέει με θλίψη: “Στην Ελλάδα αγαπητέ Θεόδωρε, ο κοινός νους δεν είναι τόσον κοινός, όσο κοινώς νομίζεται”. Τον επιβεβαιώνει περίτρανα το ίδιο του το κόμμα σήμερα».

Ο κ.Ρουσόπουλος επικρίνει ακόμα τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ, γιατί όπως αναφέρει «μέσα σε δύο 24ωρα απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν κάποιες από τις απαιτούμενες δεξιότητες. Η ψυχραιμία απουσίασε, η σοβαρότητα πνίγηκε στη λάσπη των αλληλοκατηγοριών».
Καταλήγοντας τέλος ο κ. Ρουσόπουλος τονίζει:

«Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σιδέρη το βιβλίο της καθηγήτριας Ιωάννας Τσιβάκου με τίτλο: “Ο Ηγέτης ως ενσάρκωση του Θεσμού”. Η συγγραφέας ερμηνεύει με επιστημονική επάρκεια τη διαφορά των χαρακτηριστικών του ηγέτη της Δύσης σε σχέση με τον ηγέτη της χώρας μας. Η ελληνική κοινωνία δεν πέρασε από μακρές διαδικασίες εκκοσμίκευσης και εξατομίκευσης. Δεν προετοιμάστηκε συνεπώς δεόντως η ελληνική συνείδηση για να δεχθεί τα ιδεώδη του φιλελευθερισμού και του ορθολογισμού. Ειδικά του ορθολογισμού».

Διαβάστε επίσης:

Ρουσόπουλος για το μπάχαλο στη ΝΔ: Όλα πρέπει να τελειώσουν σε 15 μέρες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top