Γελάει ο κόσμος με τους κωδικούς του Τόσκα: Ούτε οι γιαγιάδες στο χωριό τέτοιο password!

Γκάφα ή μπέρδεμα; Χαμός στο διαδίκτυο με μια ΦΩΤΟ!

Γελάει ο κόσμος με τους κωδικούς του Τόσκα: Ούτε οι γιαγιάδες στο χωριό τέτοιο password!

​Όταν σκεφτόμαστε την εθνική υπηρεσία πληροφοριών, φανταζόμαστε… περίπλοκα πληροφοριακά συστήματα, δύσκολες γλώσσες προγραμματισμού και δυσκολομνημόνευτους κωδικούς! Αυτά για τις άλλες χώρες γιατί στην Ελλάδα, κάποιοι θέλοντας μάλλον να «ψαρώσουν» τους χάκερς βάζουν password για… πεντάχρονα!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πολιτικός προϊστάμενος της ΕYΠ και απόστρατος αξιωματικός του στρατού Νίκος Τόσκας ο οποίος για να μπει στον υπολογιστή του, πατάει τον «αλγόριθμο»… 123456!!!

tss.jpg

Αυτό δείχνει μια φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας τρελό τρολάρισμα από τους χρήστες!

ff.jpg

Στην φωτογραφία φαίνεται ο υπουργός να ποζάρει περήφανος στο γραφείο του υπουργείου του. Και κάπου ανάμεσα στα τηλέφωνα, στις σημαίες, και στις εγκυκλοπαίδειες απαθανατίστηκε κάτι που ο ίδιος δεν είδε, όπως και κανένας συνεργάτης του! Ήταν ένα μικρό κίτρινο σημείωμα κολλημένο στην οθόνη του υπολογιστή του! Το κίτρινο αυτό χαρτάκι είχε γραμμένο τον εξαιρετικά… περίπλοκο κωδικό «123456» και το username «YPOURGOS» για την πρόσβαση στον υπολογιστή!

tffs.jpg


Θα μου πείτε, που είναι το κακό;

Aν αυτούς τους κωδικούς τους είχε μια γιαγιά στο χωριό, το πολύ πολύ να κινδύνευε να της κλέψουν καμιά συνταγή ή καμιά κότα!

Όταν όμως ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί τους κωδικούς αυτούς είναι υπουργός και μάλιστα πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και «ευαίσθητα» αρχεία που κάποιος... κακός άνθρωπος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί.

Βεβαίως μπορεί να έχει γίνει παρεξήγηση και τα νούμερα και οι αριθμοί στο κίτρινο post να έχουν παρερμηνευτεί!

Πάντως, η φωτογραφία έχει σβηστεί σήμερα από το site του υπουργείου !

ffd.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top