Ρουσόπουλος για το μπάχαλο στη ΝΔ: Όλα πρέπει να τελειώσουν σε 15 μέρες

«Η ΝΔ δεν έχει ανάγκη από κηδεμόνα» δήλωσε ο πρώην υπουργός - Τι είπε για το ενδεχόμενο να πολιτευτεί ξανά

«Θα έπρεπε να είχαμε πάει σε μια καλύτερα οργανωμένη διαδικασία» είπε ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Θεόδωρος Ρουσόπουλος μιλώντας στον Σκάι για το μπάχαλο με τις εκλογές στη ΝΔ.

Ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει η ΝΔ να τελειώνει γρήγορα με τις διαδικασίες, εκτιμώντας ότι αν το κόμμα πάει σε τάχιστη διαδικασία εντός το πολύ 15 ημερών, η εικόνα της ΝΔ μπορεί να διορθωθεί.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι ήδη ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε τις ευθύνες αλλά τόνισε πως έχει ξεκινήσει μια συζ��τηση που οδηγεί εντελώς αλλού τα πράγματα: «Καλώς ή κακώς, σε αυτή τη διαδικασία είχαν συμφωνήσει οι υποψήφιοι και αυτή πρέπει να ακολουθήσουν, χωρίς περαιτέρω πολιτική συζήτηση. Μπορεί να αλλάξει την πολιτική διαδικασία και τους πολιτικούς συσχετισμούς ένα τεχνικό λάθος μια εταιρείας ή η λάθος επιλογή εταιρείας; Δεν μπορεί να τίθεται τώρα θέμα για το ότι ο μεταβατικός πρόεδρος είναι και υποψήφιος, το ήξεραν όλοι από την αρχή».

«Είχα προειδοποιήσει ότι κακώς πάμε τόσο γρήγορα σε εκλογές»

Ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι ο ίδιος πριν από 1,5 μήνα είχε προειδοποιήσει πως «κακώς πάμε σε εκλογές τόσο γρήγορα» και πως «θα έπρεπε να πάμε σε εσωκομματικές διαδικασίες και σε συνέδριο».

Αναφορικά με τη διαδικασία των εκλογών, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι είναι λάθος να εκλέγει τον αρχηγό της ΝΔ ένα «άγνωστο» κοινό, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα προτιμούσε μια διαδικασία του τύπου «να ψηφίζει όποιος έχει γραφτεί στο κόμμα έως και 3 μήνες πριν τις εκλογές».

Τι είπε για τον Κώστα Καραμανλή – Το σχόλιο για τα περί παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού

«Με τον Κώστα Καραμανλή μας συνδέει φιλία πολλών ετών» σημείωσε ο πρώην στενός του συνεργάτης ��αι κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ωστόσο, σε όσους μιλούν για παρέμβαση Καραμανλή ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Δεν δικαιούμαι να μιλήσω εκ μέρους του. Κάποιοι μιλούν για τον Κώστα Καραμανλή για να κερδίσουν 5-10 λεπτά δημοσιότητας. Θα πω μια γενική άποψη: αλλοίμονο από το κόμμα που έχει ανάγκη από κηδεμόνα. Ο Κώστας Καραμανλής, όμως, είναι εγγυητής της ενότητας της ΝΔ, όπως πιστεύω και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Πρέπει η ΝΔ να πάει πιο δεξιά ή πιο κεντρώα;

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τη ΝΔ πιο δεξιά ή πιο κεντρώα, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Η ΝΔ είναι κεντροδεξιό κόμμα, οι απόψεις της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη είναι αυτές που επικρατούν. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Δεν έχει κανέναν λόγο η ΝΔ να αλλάξει ιδεολογική κατεύθυνση».

Φοβάται διάσπαση στη ΝΔ;

«Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο» σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος για το ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ο κόσμος της ΝΔ νιώθει ταπεινωμένος και πως πρέπει η Συγγρού να μιλήσει και πάλι στην κοινωνία και μάλιστα «με μοντέρνους τρόπους».

«Θα είχαμε αποφύγει το Μνημόνιο αν το 2009 κέρδιζε ο Καραμανλής»

Στο «καυτό» ερώτημα για το αν το Μνημόνιο θα ήταν κάτι άγνωστο για τη χώρα εάν το 2009 κέρδιζε τις εκλογές η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Ναι, θα το είχαμε αποφύγει εάν είχε βγει ο Κώστας Καραμανλής. Και επειδή κάποιοι θα πουν ότι τα λέω αυτά λόγω προσωπικής αλλά και πολιτικής σχέσης με τον πρώην πρωθυπουργό, εκτιμώ ότι και με τον Γιώργο Παπανδρέου θα το είχαμε αποφύγει εάν δεν είχε χάσει χρόνο τους πρώτους 6 μήνες μοιράζοντας λεφτά και είχε συνειδητοποιήσει αυτό που έλεγε ο κ. Καραμανλής ότι έχουμε δύο δύσκολα χρόνια μπροστά μας με πάγωμα μισθών».

Ο ίδιος, αποκάλυψε ότι προσωπική του γνώμη ήταν να μην προκηρύξει ο πρώην πρωθυπουργός εκλογές, ενώ για το μνημόνιο είπε ότι «είναι προϊόν των πολιτικών που ακολουθήθηκαν για πολλά χρόνια και έχουμε ευθύνη οι πάντες, δεν εξαιρώ κανέναν».

Τι λέει για νέες εθνικές εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική

Ο κ. Ρουσόπουλος εκτίμησε ότι δεν θα έχουμε σύντομα νέες εθνικές εκλογές, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση στάθηκε τυχερή γιατί κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις σε μία περίοδο που ο κόσμος απαξιώνει το πολιτικό σύστημα.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν πιστεύει πως οι Έλληνες ψηφοφόροι θα της δώσουν και τέταρτη ευκαιρία.

Τέλος, για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική, ο κ. Ρουσόπουλος το άφησε ορθάνοικτο (και) για λόγους ηθικής δικαίωσης: «Ακολουθώ ακαδημαϊκή καριέρα τα τελευταία χρόνια αλλά η πολιτική πάντα με ενδιαφέρει. Δεν κρύβω ότι με ενδιαφέρει και η επάνοδος, τόσο επειδή μου αρέσει η πολιτική όσο και για λόγους ηθικής δικαίωσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top