Το σχόλιο του Ν. Χατζηνικολάου για την στάση της Ελλάδας στο ζήτημα του ISIS

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει χαμηλούς τόνους

Το σχόλιο του Ν. Χατζηνικολάου για την στάση της Ελλάδας στο ζήτημα του ISIS

Στην στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στο ζήτημα των τζιχαντιστών, αλλά και απέναντι στις πιέσεις που θα της ασκηθούν προκειμένου να συμμετάσχει σε μία ενδεχόμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

«Από την Ελλάδα περνάνε πάνω από τις μισές μεταναστευτικές ροές της Ευρώπης, όπως μεγάλες ροές περνάνε από την Ιταλία και λογικό είναι κάποιοι από αυτούς να έχουν περάσει από την χώρα μας» τόνισε ο Ν. Χατζηνικολάου.

Ο σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star αναγνώρισε ότι «είναι μία δύσκολη άσκηση εξωτερικής πολιτικής και μακάρι η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην εθνική αποστολή της».
Ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος ανέφερε επίσης ότι συμφωνεί με την πρόταση Ντόρας Μπακογιάννη για την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
Προειδοποίησε όμως ότι είναι δύσκολη η κατάσταση και ότι η χώρα «θα δεχτεί μεγάλες πιέσεις από τους συμμάχους να εμπλακεί σε στρατιωτικές περιπέτειες».
Ο Ν. Χατζηνικολάου συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει αυτό που έλεγαν οι υπουργοί της σήμερα, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί σε πολεμικές ενέργειες και δεν πρέπει να μετατραπεί σε υποψήφιο θύμα του ISIS».
Απαντώντας ακόμα στην ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα για τον κίνδυνο πιέσεων στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες, ο σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star, επισήμανε ότι όντως, αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος, ενώ υπενθύμισε ότι ήδη έχουν ακουστεί φωνές στην Ε.Ε., όπως από την Πολωνία για κλείσιμο των συνόρων.
«Πρέπει η κυβέρνηση να εξηγήσει με όποιον τρόπο χρειάζεται ότι δεν πρέπει να συνδέεται η ασφάλεια με το μεταναστευτικό. Βεβαίως εφάπτονται, έχουν κοινές πλευρές, όμως το να κλείσεις τα σύνορα δεν είναι μια πολιτική ασφάλειας. Αλλά πρέπει να χαραχθεί μια ενιαία πολιτική για το μεταναστευτικό. Είναι ώρα για μία μεγάλη συζήτηση και συνεννόηση των κομμάτων για τα μεγάλα αυτά θέματα» κατέληξε ο Ν. Χατζηνικολάου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top