Τους Θεσμούς βλέπουν πάλι Τσακαλώτος και Σταθάκης:Δείτε τι συμφώνησαν για τις 100 δόσεις

«Θρίλερ» με πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια

Τους Θεσμούς βλέπουν πάλι Τσακαλώτος και Σταθάκης:Δείτε τι συμφώνησαν για τις 100 δόσεις

Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών έχουν αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το Σάββατο.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ελπίζει ότι μέχρι αύριο θα έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα «αγκάθια», προκειμένου την Κυριακή να συνεδριάσει το EuroWorking Group και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ όσο και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, Αθήνα και Θεσμοί φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στο θέμα των 100 δόσεων,με το «χάσμα» ωστόσο να παραμένει στα θέματα των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν υπάρξει συμφωνία στα δύο τελευταία ζητήματα, τότε αυτή θα έρθει επειδή η ελληνική πλευρά θα έχει κάνει πολλά βήματα πίσω.

Η αρχική πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών για την προστασία της πρώτης κατοικίας ήταν να προστατευτεί το 88% των δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. Τελικά αν μπορέσει το 35-40% των δανειοληπτών (οι μισοί δηλαδή) να προστατευτεί θα είναι επιτυχία για την κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις 100 δόσεις η τρίμηνη προθεσμία θα γίνει... 30 ημέρες, το πρώτο εξάμηνο του 2016 και σιγά σιγά η διορία θα καταργηθεί μέσα στο 2016. Έτσι όποιος από το 2017 δεν πληρώνει στην ώρα του την εφορία θα "πετάγεται" εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Τέλος, η τρόικα θα μείνει στην Αθήνα και την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να ελέγξει όλες τις λεπτομέρειες και να συζητήσει με την κυβέρνηση το επόμενο σετ προαπαιτούμενων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top