Μουζάλας: «Οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας»

«Αυτό αποτελεί πια ευρωπαϊκή θέση»

​Ευρωπαϊκή θέση έχει γίνει πλέον η άποψη ότι οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Στην άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά με τόση ένταση η από την αρχή διατυπωθείσα θέση της κυβέρνησης ότι το προσφυγικό πρόβλημα και οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας. Αυτό πια αποτελεί μια ευρωπαϊκή θέση και είναι κατά την άποψή μας μονόδρομος. Εξάλλου, σε αυτό το πλαίσιο, επίκειται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, στο οποίο θα συζητηθούν άλλωστε και διμερή ζητήματα», είπε ο κ. Μουζάλας.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, διέψευσε για μια ακόμα φορά τα σενάρια που τον ήθελαν να σκέφτεται να παραιτηθεί, λέγοντας:

«Τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το αντίθετο, η συνεργασία με τους υπουργούς που συμπλέκονται στο ζήτημα του προσφυγικού είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα και βελτιώνεται συνέχεια. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αυτό αυξάνει και τη συνεργασία και ελπίζουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top