Βενιζέλος στην Επιτροπή: Πρώτα να έρθει ο Σταυρόπουλος για απολογισμό στην Επιτροπή

Τι ανέφερε για την έγκριση του νέου επικεφαλής των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ - Τι απάντησε ο Τόσκας

Βενιζέλος στην Επιτροπή: Πρώτα να έρθει ο Σταυρόπουλος για απολογισμό στην Επιτροπή
Να έρθει πρώτα στην Επιτροπή ο απερχόμενος επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για απολογισμό έργου του ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συνεδριάζει από το απόγευμα προκειμένου να εγκρίνει την τοποθέτηση του Ταξίαρχου Αναστάσιου Αναστασάκου στην θέση του.

«Η Επιτροπή είχε εγκρίνει το διορισμό του κου Σταυρόπουλου» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η αντικατάσταση του επικεφαλής υπηρεσίας σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία άσχετα αν η ένταση προέκυψε μετά την πρόταση υπουργού, δεν μπορεί να εξεταστεί από Επιτροπή αν δεν έχουμε τον απολογισμό του μέχρι σήμερα επικεφαλής για το πώς λειτούργησε η υπηρεσία και προώρως αντικαθίσταται - παύθηκε ουσιαστικά».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα του Τύπου και ανέφερε ότι «όταν έχουμε διασύνδεση θεμάτων δεν μπορούμε εκφέρουμε γνώμη για έναν εξαίρετο αξιωματικό, αλλά να δούμε και γιατί έφυγε ο άλλος και γιατί η συγκυρία γίνεται τόσο πολύπλοκη με καταγγελίες πρώην υπουργού και μήνυση εναντίον του».

«Προκύπτει ότι η θητεία είναι 4ετής βάσει νόμου – για να μετατεθεί ή αλλάξει υπηρεσία – ή πρέπει το ζητήσει μόνος του με αίτησή του ή για λόγους που αφορούν την απόδοσή του. Άρα τι έγινε; Θέλουμε εξηγήσεις για να εκφέρουμε γνώμη. Πώς ξαφνικά διακόπτεται η θητεία του;» αναρωτήθηκε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Χ. Αθανασίου.

«Η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων είναι ειδική αυτοτελής υπηρεσία και υπάγεται απευθείας στον αρχηγό του σώματος και εδώ αντίφαση γιατί σε όλες άλλες υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου υπάγονται στον υπουργό» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος άφησε αιχμές για μείωση της αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας με επικεφαλής τον κ. Σταυρόπουλο, υποστηρίζοντας ότι «αποβλέπει στην εντατικοποίηση προσπάθειας υπηρεσίας για περαιτέρω βελτίωση αποτελεσματικότητας με επέμβασή της όχι μόνο σε διερεύνηση καταγγελιών αλλά και σε αυτεπάγγελτες έρευνες θεμάτων αρμοδιότητάς της».

Όπως συμπλήρωσε, «το 2012 είχαμε αυτόφωρη διαδικασία σε 76 υποθέσεις οι 45 αφορούσαν συμμετοχή αστυνομικών και 8 ιδιωτών, το 2013 σε 108 υποθέσεις και σε 63 αξιωματικούςΦέτος φαίνεται μείωση στην αποτελεσματικότητα αφού η αυτόφωρη διαδικασία εφαρμόστηκε σε 40 υποθέσεις».

Για τον ίδιο λόγο κατέληξε ότι «παρότι η θητεία Σταυρόπουλου δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη προτείνεται η επιλογή του ταξίαρχου Αναστασάκου για τη θέση».

Ο κ. Τόσ��ας υποστήριξε επίσης ότι δεν έχει σχέση με κομματικές προτιμήσεις η αντικατάσταση και η επιλογή νέου επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ. ΑΣ. «Μόνη μου πρόθεση να γίνει πιο αποτελεσματική η υπηρεσία μακριά από μένα οι κομματικές προτιμήσεις – αφήνει να εννοηθεί ότι μειώθηκε η απόδοση του Σταυρόπουλου» επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top