Κουράκης: Η απεργία ενισχύει τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης!

«Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους»

Κουράκης: Η απεργία ενισχύει τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης!
Το κάλεσμα των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική απεργία σχολίασε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης

Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουράκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές!

«Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνεχίσουν αδιάκοπα τον αγώνα τους στο σύνολο των αιτημάτων τους, δεν ασκούν κυβερνητική πολιτική τα κόμματα. Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν διεκδικήσεις καλούν τον κόσμο να συμμετέχει και αυτή η συμμετοχή όσο πιο μεγάλη είναι τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές» δήλωσε.

Σχετικά με την διαπραγμάτευση για «κόκκινα δάνεια», ΦΠΑ και άλλα ανοιχτά ζητήματα, ο κ. Κουράκης δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και θα είναι θετική για την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει plan b στην αντίθετη περίπτωση, απάντησε ότι «σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε υπάρχει μόνο ένας δρόμος» και αυτός είναι να «κρατηθούν τα σπίτια», να καταβάλλονται απρόσκοπτα οι 100 δόσεις και να βρεθεί λύση με τον ΦΠΑ.

Ισχυρίσθηκε επίσης ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία είναι συνέχεια της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top