Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για υπεξαγωγή εγγράφου κατέθεσαν Παρασκευόπουλος-Τόσκας

Φωτογραφίζουν, αλλά δεν κατονομάζουν τον Πανούση

​Μηνυτήρια αναφορά για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με ενδεχόμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων και παραβίαση μυστικών της πολιτείας, η οποία στρέφεται κατά πάντως υπευθύνου φωτογραφίζοντας τόσο τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση όσο και τα ΜΜΕ που έχουν δημοσιοποιήσει διαλόγους, υπέβαλαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας ��ης κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης βγαίνοντας από το γραφείο της εισαγγελέως δήλωσε πως πρόκειται για «ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες, να δημοσιεύονται κείμενα διαλόγων που ούτε εμείς γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στην έννομη τάξη. Γι’ αυτό ζητήσαμε να ερευνηθεί».

Η αναφορά αφορά όλα τα αδικήματα στα οποία μπορεί να υπαχθεί η ευρεία δημοσιοποίηση εγγράφων, τα οποία φέρονται να είναι απόρρητα. Όπως το απόρρητο που διέπει κάποιες υπηρεσίες, η παραβίαση μυστικών της πολιτείας και η υπεξαγωγή εγγράφων.

Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τα έγγραφα είναι γνήσια ή όχι και αυτό είναι αντικ��ίμενο της εισαγγελικής έρευνας όπως και αν το επίμαχο υλικό είναι νόμιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο υπουργοί δεν μίλησαν καθόλου με την εισαγγελέα για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση καθώς διέπονται από το απόρρητο της δικαστικής έρευνας.

Οι κύριοι Παρασκευόπουλος και Τόσκας ζητούν τέλος να ερευνηθεί αν έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα προς κάθε κατεύθυνση δηλαδή, να ερευνηθούν οι ευθύνες και εκείνων που προωθούν απόρρητα έγγραφα και εκείνων που τα δημοσιεύουν.

Δείτε περισσότερα για το θέμα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top