Συμφωνία έως τη Δευτέρα «βλέπει» ο Ντάισελμπλουμ

Αισιόδοξος για την ανακεφαλαιοποίηση-Καλοπροαίρετος για τους πλειστηριασμούς

Συμφωνία έως τη Δευτέρα «βλέπει» ο Ντάισελμπλουμ

​Πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα έως την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να εκταμιευθούν στη συνέχεια η δόση των 2 δισ. ευρώ και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην οικονομική και νομισματική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ειδικά για τους πλειστηριασμούς, ο πρόεδρος του Eurogroup, εξέφρασε την ελπίδα ότι έως τη Δευτέρα θα έχει βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και την ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου για να μη γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Ο κ.Ντάισελμπλουμ εξήγησε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και το Eurogroup συμφωνούν ότι πρέπει να στηριχθούν τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δανείων. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι Θεσμοί περιμένουν τις ελληνικές προτάσεις, ώστε να υπάρξει συμφωνία σε έξι μέρες.

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε πως το γεγονός ότι θα χρειαστούν λιγότερα λεφτά σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, είναι ένα «καλό νέο». Ο κ.Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των αναγκών τους, μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, στόχος είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να αποφασιστεί η εκταμίευση των χρημάτων από τον ESM για την ανακεφαλαιοποίηση και να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία τις επόμενες εβδομάδες. Προηγουμένως, όμως, όπως επανέλαβε, θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί από την Ελλάδα όλα τα προαπαιτούμενα που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top