Ρέγκλινγκ: Μόνο με μεταρρυθμίσεις θα πά��ι μπροστά η Ελλάδα

Είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM

Την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ σε ειδική συνεδρία ενημέρωσης για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η Ελλάδα θα είναι το επόμενο success story, μόνο αν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ρέγκλινγκ, προειδοποιώντας πάντως πως τα αποτελέσματα των όποιων προσπαθειών θα αργήσουν να φανούν. Ωστόσο, τα παραδείγματα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου δείχνουν ότι μπορεί να συμβεί!

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας υποστήριξε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, τονίζοντας ότι αυτό που θα πρέπει να επανεξεταστεί είναι ο τρόπος αποπληρωμής του.

«Διαφωνώ ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ο τρόπος αποπληρωμής του είναι αυτό που πρέπει να εξετάσουμε. Είναι βιώσιμο για την επόμενη δεκαετία» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top