Δένδιας: Kαταγγελίες όπως αυτές του Πανούση μπορούν να ρίξουν κυβέρνηση

«Δεν αρκεί η εθνική συνδιάσκεψη» σχολίασε για τις εξελίξεις στη ΝΔ

 Δένδιας: Kαταγγελίες όπως αυτές του Πανούση μπορούν να ρίξουν κυβέρνηση

Τις καταγγελίες του Γ. Πανούση σχολίασε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο επίσης πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της ΝΔ Ν. Δένδιας.

«Ο κ. Πανούσης είναι ένας άνθρωπος κατά τεκμήριο σοβαρός και δεν έχει δώσει με την πολιτική του θητεία δείγματα ακραίας συμπεριφοράς ή λαϊκίστικης και ξαφνικά – όχι απολύτως, διότι κάποια εμμέσως τα είχε πει – καταγγέλλει ότι απειλείται η ζωή του και κάτι αρκετά βαρύτερο, ότι δηλαδή στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν επαφές με την τρομοκρατία. Ε, αυτά δεν είναι απλά πράγματα. Σε πολλές χώρες, αν αποδειχθούν, ρίχνουν την κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να διασφαλίσει ότι το κόμμα του δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία, όπως επίσης την ζωή και την σωματική ακεραιότητα του κ. Πανούση.

Πρόσθεσε ο Ν. Δένδιας σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για επαφές στελεχών του με τρομοκράτες: «Στοιχεία επαφών, παρακλαδιών που θα μπορούσαν να έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την τρομοκρατία, δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα. Το ξέρουμε πάρα πολλά χρόνια. Το ξέρουμε όλοι, όχι μόνο εγώ. Εάν όμως αυτή η επαφή ενέχει κάποια στοιχεία που στρέφονται κατά της ζωής ή οτιδήποτε, κατά της δυνατό��ητας ενός υπουργού να εκτελέσει το καθήκον του, τότε γίνεται εξαιρετικά βαρύ, γιατί θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την εξής ειδοποιό διαφορά: Ότι όταν ήμουν εγώ υπουργός, δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Άρα, οποιοδήποτε στέλεχος είχε την οποιαδήποτε επαφή με την τρομοκρατία, δεν μπορούσε να επηρεάσει την κυβέρνηση. Αντιθέτως, εάν κατάλαβα καλά, ο κ. Πανούσης κατήγγειλε κάτι πολύ βαθύτερο. Ότι υπάρχει προσπάθεια επιρροής επί της άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής και της κρατικής εξουσίας».

Για την επίθεση εις βάρος του Γ. Κουμουτσάκου ο πρώην υπουργός ανέφερε:

«Ε, δεν ήταν από τις ευτυχέστερες στιγμές της Ελληνικής Αστυνομίας και το ξέρουμε όλοι αυτό τώρα. Επί δύο χρόνια, εγώ δεν είχα επιτρέψει να πατήσει κανείς στον Άγνωστο Στρατιώτη. Είχα εξηγήσει στην ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν είναι δυνατόν το ιερότερο μνημείο των αγώνων του Έθνους να πατιέται, πόσω μάλλον από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία».

Σχετικά με την απόφαση για διεξαγωγή εθνικής συνδιάσκεψης στη ΝΔ, ο Ν. Δένδιας ανέφερε: «Δεν αρκεί η εθνική συνδιάσκεψη. Ελπίζω να μην πληρώσουμε ακριβά ότι δεν έγινε Συνέδριο και κάναμε τα πράγματα ανάποδα».

Δείτε περισσότερα για το θέμα Πανούση στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top