Αβραμόπουλος: Δεν έχουμε πετύχει το επιθυμη��ό αποτέλεσμα στο προσφυγικό

«Τα hot-spots πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή ως το τέλος Νοεμβρίου»

Τις προσπάθειές της σε όλα τα μέτωπα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος εντείνει η ΕΕ.
Ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε σημαντική την πρόοδο που έχει επιτευχθεί εδώ και έναν μήνα, ξεκαθάρισε όμως πως δεν έχει υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στη Σύνοδο των υπουργών συζητήθηκε, εκτός από την παρούσα κατάσταση, και η εφαρμογή των δράσεων που πρέπει να γίνουν, με τον κ. Αβραμόπουλο να χαιρετίζει το γεγονός πως τα κράτη-μέλη καταβάλλουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις οποίες εξέφρασε την ελπίδα του πως θα εφαρμοστούν γρήγορα.
«Είναι καιρός να αρχίσουμε να αποδίδουμε σε όλα τα μέτωπα. Πρέπει να προχωρήσουμε στη μετεγκατάσταση από τις δεκάδες στις εκατοντάδες, αν θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι αυτό το σχήμα μετεγκατάστασης θα λειτουργήσει σωστά. Τα υπόλοιπα hot-spots θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου» υποστήριξε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο Επίτροπος ενημέρωσε τους υπουργούς σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης των 17 σημείων, που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για τη διαδρομή των δυτικών Βαλκανίων και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα όπως είναι οι εβδομαδιαίες διασκέψεις μέσω video αλλά και η λειτουργία ενός συστήματος παρακολούθησης για τις μεταναστευτικές ροές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top