Προθεσμία δίνουν οι δανειστές, για... επιτυχίες και καλά νέα μιλάει ο Τσακαλώτος

Δείτε τι δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ μετά το Eurogroup

Προθεσμία δίνουν οι δανειστές, για... επιτυχίες και καλά νέα μιλάει ο Τσακαλώτος

​«Είχαμε καλή συζήτηση, υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αλλά οι περισσότεροι ήταν ευχαριστημένοι, που έγινε τόση πολλή δουλειά και τόσο οργανωμένα, σε τόσο σύντομο διάστημα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το Eurogroup.

Σύμφωνα με τον κ.Τσακαλώτο, ο χρόνος που μιλάμε για την Ελλάδα γίνεται όλο και λιγότερος (σσ στο Eurogroup), και συζητάμε για άλλα θέματα, καθώς τα πράγματα για την Αθήνα βελτιώνονται.

«Είμαστε λίγο πιεσμένοι, γιατί η ανακεφαλαιοποίηση πηγαίνει γρηγορότερα απ’ όσο περιμέναμε και υπό αυτή την έννοια είμαστε θύματα της επιτυχίας μας, καθώς οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν νωρίτερα και έτσι κάποια θέματα που θα μπορούσαμε να λύσουμε αργότερα, θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε τώρα», εξήγησε στην συνέχεια ο κ.Τσακαλώτος, ο οποίος επιβεβαίωσε την επταήμερη διορία που έδωσε το Eurogroup στην Ελλάδα για να βρει λύσεις σχετικά με τα θέματα «αγκάθια».

«Έχουμε μια εβδομάδα, ώστε να κλείσουμε τα θέματα, που έμειναν από την πρώτη ομάδα προαπαιτούμενων και να συζητήσουμε ορισμένα πράγματα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το "τρίγωνο": ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χρηματοοικονομικός τομέας και μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Έχω την προσδοκία ότι θα έχουμε καλά νέα έως την ερχόμενη Δευτέρα» κατέληξε ο υπουργός.

Δείτε επίσης:

7 μέρες διορία μας δίνουν για τους πλειστηριασμούς: Δηλώσεις Ντάισελμπλουμ,Μοσκοβισί,Ρέγκλινγκ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top