«Αδειάζει» τον Πανούση και ο Τόσκας – Τι είπε για επίθεση σε Κουμουτσάκο, Κασιδιάρη & αστυνομία

«Είναι αξιόπιστες οι πληροφορίες; Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει ο κ. Πανούσης»

Να υποβαθμίσει τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση θέλησε (μετά τον Νίκο Παρασκευόπουλο) και ο Γιάννης Τόσκας.

Μιλώντας στον Real FM, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι είχε συνομιλία με τον προκάτοχό του, όπου του κατέστησε σαφές ότι εά�� νομίζει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία, μπορεί να του χορηγηθεί επιπλέον αστυνομική δύναμη. Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε με νόημα πως ως -πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη- ο κ. Πανούσης διαθέτει ήδη μεγάλη αστυνομική δύναμη για την προσωπική του ασφάλεια

Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι αν έχει στοιχεία ο κ. Πανούσης, θα πρέπει να τα δώσει στη Δικαιοσύνη και πρόσθεσε: «Δεν επιθυμώ να προδικάσω το αποτέλεσμα της έρευνας, καλώς απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη ο κ. Πανούσης. Εγώ δεν έχω πληροφορίες που να δημιουργούν κάποια ανησυχία, δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του».

Μάλιστα, στη συνέχεια «άδειασε» ευθέως τον κ. Πανούση τονίζοντας ότι πρέπει να ελέγχεται η αξιοπιστία των απειλών: «Οι πληροφορίες μπορεί να υπάρχουν γύρω μα�� σε μεγάλο βαθμό. Πόσες από αυτές είναι αξιόπιστες; Μου είπε ότι υπάρχουν στοιχεία που προέρχονται από φυλακισμένους, κλπ. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει πρώτα να γίνει αξιολόγηση των πληροφοριών και μετά κρίση τους. Αλλιώς μπερδευόμαστε».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι θα τηλεφωνήσει σε λίγες μέρες και στον επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη (σ.σ.: βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό) για το θέμα των απειλών κατά της ζωής του που κατήγγειλε ο κ. Πανούσης.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο ��διος δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για σχέση οποιουδήποτε μέλους του ΣΥΡΙΖΑ με άτομα που έχουν δεσμούς με το χώρο της τρομοκρατίας και τόνισε πως αν ποτέ προκύψει κάτι, «θα οδηγήσω το θέμα στη δικαιοσύνη».

Σχετικά με το θέμα της διαφθοράς στην ΕΛΑΣ, είπε: «Ο κ. Πανούσης, όταν είχε τις πληροφορίες, δεν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Γιατί δεν έκανε κάτι; Γιατί δεν μου έδωσε τα στοιχεία όταν ανέλαβα; Θα έπρεπε να δώσει τα στοιχεία στη δικαιοσύνη ή να μου τα δώσει και εμένα».

Επίθεση σε Κουμουτσάκο: Τι είπε για Κασιδιάρη, για τις ευθύνες της αστυνομίας και για τη σύνδεση με ΧΑ

Αναφορικά με την άγρια επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο κ. Τόσκας είπε ότι υπήρξε αδράνεια και πως η αστυνομία ενήργησε με κενά, για να συμπληρώσει πως «οι ευθύνες διερευνώνται».

Απαντώντας, εξάλλου, σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε ότι υπάρχει σχέση ή «υπόγειες διαδρομές» μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της αστυνομίας: «Εγώ πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος των αστυνομικών πιστεύει στους δημοκρατικούς θεσμούς. Δεν έχουν εντοπιστεί τέτοιες υπόγειες διαδρομές. Αν εντοπιστούν, θα παταχθούν».

Όσον αφορά, τέλος, το αν ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης που έδωσε το έναυσμα της επίθεσης, ο κ. Τόσκας είπε: «Αν βρεθεί κάποια διασύνδεση, εμείς θα κάνουμε το οτιδήποτε για να διευκολύνουμε τη Δικαιοσύνη».

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top