Ξεκίνησε το Eurogroup: Αισιοδοξία από Μοσκοβισί, πιέσεις από Ντάισελμπλουμ

Θετικό το κλίμα αλλά... για δόση ούτε λόγο - Πρ. δημοσίευση: 9/11/2015 - 15.16

Ξεκίνησε το Eurogroup: Αισιοδοξία από Μοσκοβισί, πιέσεις από Ντάισελμπλουμ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Eurogroup, το οποίο δεν αναμένεται να έχει νεότερα όσον αφορά τη δόση των 2 δις ευρώ.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος κατά την προσέλευση του.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επεσήμανε ότι ελπίζει σε συμφωνία με την Ελλάδα τις επόμενες μέρες.

«Προς το παρόν δεν έχουμε φτάσει σε συμφωνία σε όλα τα προαπαιτούμενα. Ελπίζουμε αυτό να γίνει τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, από την πλευρά του, τόνισε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ότι έχει γίνει αξιοσημείωτη πρόοδος αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος πιέζει.

«Θα πρέπει να περιμένουμε τις πολιτικές εξελίξεις. Έχει γίνει πολλή δουλειά σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις τράπεζες. Θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμή ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χρόνος είναι περιορισμένος και «υπάρχει πίεση».

Ο Ντάισελμπλουμ, τέλος, αναγνώρισε ότι υπάρχει ένα θετικό κλίμα και υπογράμμισε πως «έχουν προχωρήσει πολύ τα πράγματα».

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, από την πλευρά του, είπε ότι το Eurogroup θα λάβει γνώση της προόδου που έχει σημειωθεί αλλά υπογράμμισε ότι «υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα και ελπίζουμε να μπορέσουμε να τα λύσουμε τις επόμενες μέρες».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε ότι η Ελλάδα «αντιμετωπίζει δ��σκολη κατάσταση εξαιτίας και του προσφυγικού».

Νωρίτερα, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία θέλει –ει δυνατόν- συμφωνία ακόμη και εντός της ημέρας, επαινώντας παράλληλα τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top