Eurogroup: Είστε καλοί μαθητές αλλά… μένετε μετεξεταστέοι! Στον αέρα η δόση των 2 δις

Δε θα βγει λευκός καπνός από το σημερινό Eurogroup, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν - Τι μεταδίδει από Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του STAR

Eurogroup: Είστε καλοί μαθητές αλλά… μένετε μετεξεταστέοι! Στον αέρα η δόση των 2 δις

Στον αέρα βρίσκεται η δόση των 2 δις ευρώ καθώς η απόσταση Ελλάδας-δανειστών για τα κόκκινα δάνεια παραμένει μεγάλη και το Eurogroup δεν θα βγάλει «λευκό καπνό».

Οι Βρυξέλλες ακολουθούν τακτική... μαστίγιο και καρότο αφού -επί της ουσίας- μας λένε αφενός ότι είμαστε καλοί μαθητές και αφετέρου ότι μένουμε και μετεξεταστέοι!

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, σε ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε ότι το Σαββατοκύριακο σημειώθηκε πρόοδος σε όλα τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης. Προφανώς, όμως, όχι αρκετή για να πάρουμε το «πράσινο φως» για τη δόση των 2 δις ευρώ...

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται τόσο στο πολιτικό όσο και στο τεχνικό επίπεδο» υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς για τις διαπραγματεύσεις.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup δήλωσε διπλωματικά ότι «είναι μία έγκαιρη ευκαιρία να αποτιμήσουμε την πρόοδο που έχ��ι επιτευχθεί».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν αναφέρθηκε και στη επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ το σαββατοκύριακο, τονίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν σε θέματα προετοιμασίας του Eurogroup και στην προσφυγική κρίση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top