Άνω κάτω το πολιτικό σκηνικό από τις καταγγελίες Πανούση

Για θρίλερ που ξεπερνά τον Τζέιμς Μποντ μίλησε ο Γ. Βαρεμένος

Άνω κάτω το πολιτικό σκηνικό από τις καταγγελίες Πανούση

​Άνω κάτω είναι το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα μετά από τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σχέση με κρατούμενους τρομοκράτες και για σχέδια φυσικής εξόντωσής του.

«Είναι μεγάλο θρίλερ αυτό. Επισκιάζει το νέο Τζέιμς Μποντ κατά πολύ. Τον σβήνει από τον χάρτη. Γιατί τα έχει όλα μέσα. Μόνο μεσαιωνική στοά δεν έχει. Τρομοκρατία, πολιτικούς... Δεν το ξέρω», σχολίασε ειρωνικά τις καταγγελίες αυτές ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Βαρεμένος, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί οι καταγγελίες αυτές δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας όσο ο κ. Πανούσης ήταν υπουργός.

«Έχω δει πολλούς πρώην υπουργούς, οι οποίοι όσο ήταν υπουργοί, και δεν αφήνω καμιά προσωπική αιχμή για τον κύριο Πανούση τώρα, γιατί είναι κι άλλοι στον χορό των πρώην. Εδώ έχουμε τον χορό των πρώην... Εγώ πολλές φορές αρνούμαι να πάρω μέρος σε συζήτηση γιατί δεν θέλω να ανεβάσω το κασέ κανενός... Δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι ένας υπουργός, ο οποίος γνωρίζει ότι στελέχη του κυβερνητικού κόμματος, όσο είναι υπουργός, έχουν σχέση με την τρομοκρατία και το αφήνει να περάσει έτσι», και συνέχισε:

«Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπως είναι η Ελλάδα όλα μπορεί να συμβούν. Εγώ δεν τα θεωρώ σοβαρά αυτά να σας πω την αλήθεια. Μπορεί να υπάρχει κάτι... και όταν μπαίνει θέμα κινδύνου ζωής που θέτει ο κύριος Πανούσης, αλίμονο. Αλλά δεν τα θεωρώ σοβαρά όπως εκτυλίσσονται. Και επειδή η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εγώ δεν θέλω να ξεχαστώ με ένα θρίλερ».

Μιχελογιαννάκης: «Θέλω να ξέρω αν υπηρετώ τρομοκράτες»

Την παρέμβαση εισαγγελέα για τα όσα καταγγέλλει ο κ. Πανούσης ζήτησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μιχελογιαννάκης.

«Προσωπικά θέλω να ξέρω αν υπηρετώ τρομοκράτες. Τον κ. Πανούση τον γνώρισα στην ΔΗΜΑΡ και γνωρίζω ότι είναι αξιόπιστος. Ήταν πρώτη επιλογή του Τσίπρα. Βγήκα χθες πρώτος και ζήτησα παρέμβαση εισαγγελέα. Θέλω να ξέρω αν άθελά μου βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με τρομοκράτες», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Παπαδημούλης: «Σοβαρά τα θέματα που θέτει ο Πανούσης»

Στην ίδια εκπομπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι οι καταγγελίες Πανούση είναι σοβαρές και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την πρέπουσα σοβαρότητα.

«Το θέμα απαιτεί σοβαρότητα και όσοι δεν ξέρουν, καλό είναι να μη μιλούν. Τα θέματα που θέτουν οι καταγγελίες του Πανούση είναι σοβαρά και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα και από τον ίδιο. Δεν είπα ότι οι καταγγελίες του είναι αξιόπιστες, είναι τεκμηριωμένες, αυτό θα το ερευνήσουν άλλοι», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

«Πρέπει να καταθέσει τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του στις αρμόδιες Αρχές, οι αρχές αυτές να κάνουν τη δουλειά τους και να ενημερωθεί αρμοδίως ο ελληνικός λαός. Και μέχρι τότε όσοι δεν έχουμε γνώση αυτών των στοιχείων, ούτε αρμοδιότητα, να μην κάνουμε δηλώσεις και να αποφύγουμε τον πειρασμό να βάλουμε και αυτό το θέμα σε ένα γαϊτανάκι εμπρηστικής μικροκομματικής αντιπαράθεσης».

Χρυσόγονος: «Για να το λέει κάτι θα υπάρχει»

Λιτός στο σχόλιό του ήταν τέλος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, ο οποίος αρκέστηκε να πει στον ραδιοφωνικό σταθμός Alpha:

«Ο Πανούσης είναι σοβαρός άνθρωπος. Για να το λέει κάτι θα υπάρχει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top