Με μικρό καλάθι η Αθήνα: Τι… λαγό θα βγάλει το σημερινό Eurogroup;

Παραμένει μεγάλο αγκάθι το θέμα των δανείων - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στς Βρυξέλλες, Θ. Αθανασίου

Με μικρό καλάθι η Αθήνα: Τι… λαγό θα βγάλει το σημερινό Eurogroup;

Με μικρό καλάθι προσέρχεται η Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup (16.00 ώρα Ελλάδος) καθώς η απόσταση που χωρίζει κυβέρνηση και τρόικα στα «κόκκινα δάνεια», το οποίο είναι και το «μεγάλο αγκάθι», παραμένει μεγάλη.

Όπως τονίζει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει διότι ξεκινούν από διαφορετικές πληροφορίες.

«Η Ελλάδα είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι ότι θα προστατεύονται μόνο οι άποροι και οι απολύτως ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» εξηγεί ο κ. Αθανασίου, επισημαίνοντας ότι το Eurogroup πιθανόν να δώσει μία ώθηση στις διαπραγματεύσεις και να δείξει τι μπορεί να περιέχει μια συμφωνία, αλλά δεν μπορεί να την επιβάλει.

«Αυτό που αναμένουμε από το σημερινό Eurogroup είναι ένα κείμενο που επί της ουσίας θα λέει “μαζευτείτε και συμφωνείστε τις επόμενες μέρες”» αναφέρει ο ανταποκριτής του STAR.

Οι Ευρωπαίοι επιμένουν πολύ στο θέμα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων καθώς -όπως εξηγούν πηγές από τις Βρυξέλλες- αν δεν ρυθμιστεί το 50% των μη εξυπηρετούμενων δανείων, του χρόνου οι ελληνικές τράπεζες θα θέλουν και πάλι επανακεφαλαιοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι -βάσει της συμφωνίας- εάν δεν νομοθετηθεί το σύνολο των προαπαιτούμενων για τις τράπεζες, δεν πρόκειται να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top