Ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου: Ο Π. Κουρουμπλής αποδίδει βαρύτατες ευθύνες στους αστυνομικούς

«Θα μάθει ο καθένας σε αυτόν τον τόπο να ασκεί τα καθήκοντα του με ευσυνείδητο τρόπο»

Ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου: Ο Π. Κουρουμπλής αποδίδει βαρύτατες ευθύνες στους αστυνομικούς

​Αποφασισμένος να αποδώσει βαρύτατες ευθύνες στους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου, αλλά δεν παρενέβησαν για να τον βοηθήσουν, είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας για την χυδαία επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ, είπε:

«Οι άνθρωποι που ήταν εκεί από μεριάς της αστυνομίας, που όφειλαν να παρέμβουν και δεν παρενέβησαν, έχουν βαρύτατη ευθύνη πλημμελούς άσκησης του καθήκοντός τους. Θα είμαστε σαφείς σε αυτά τα ζητήματα. Όπου πρέπει να υπερασπιστώ τα εργασιακά και υπηρεσιακά δικαιώματα του αστυνομικού, θα τα υπερασπιστώ. Όπου υπάρχουν ευθύνες, θα πρέπει να αποδοθούν. Αν λοιπόν μέσα στο σώμα υπάρχουν στεγανά μέσα στην αστυνομία, τα καταδικάζω, έχουν βαρύτατη ευθύνη και θα πρέπει να αναζητηθεί».

Παράληλλα πρόσθεσε πως έχει πληροφόρηση για πλημμελή άσκηση καθήκοντος από μεριά της αστυνομίας, τονίζοντας πως «περιμένω την έρευνα και θα πρέπει η ηγεσία να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί!»

Στην ερώτηση αν στην αστυνομία υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή, απάντησε:

«Δεν θέλω να προδικάζω, αλλά επειδή έχω αρκετή εμπειρία, όλοι γνωριζόμαστε και γνωρίζαμε διαχρονικά ότι σε αυτούς τους χώρους υπήρχαν στεγανά. Αυτά πρέπει να σπάσουν αν υπάρχουν».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως εκτός από τους δράστες της επίθεσης που έχουν ταυτοποιηθεί, δηλώνει αποφασισμένος να είναι πολύ αυστηρός «πάνω στο ζήτημα της συμπεριφοράς» των αστυνομικών:

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να ορίζεται όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας. Τα αστυνομικά όργανα έχουν ορκιστεί να υπηρετούν τη δημοκρατία. Να είμαστε σαφείς και καθαροί. Αν υπάρχουν τέτοια καρκινώματα, θα πρέπει να ξεκαθαριστούν».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top