Τελεσίγραφο από τρόικα για τη δόση: Να δούμε να εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα!

Γιατί απορρίπτει την πρόταση της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια

Ολοένα και πιο μακριά (ημερολογιακά) πάει η δόση των 2 δισ. ευρώ καθώς ακόμη και αν η κυβέρνηση και οι δανειστές τα βρουν την τελευταία στιγμή για το μεγάλο αγκάθι, τα «κόκκινα» δάνεια, μένουν πολλά ακόμη (ΦΠΑ σε εκπαίδευση, γενόσημα, κλπ) σε εκκρεμότητα.

Αν και ο πρώτος «κάβος» ξεπεράστηκε με την υπερψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων, η τρόικα έχει δώσει τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης. Αυτό δεν είναι άλλο από την πολιτική απόφαση της Κομισιόν και των άλλων μελών των θεσμών: ότι δεν αρκεί η νομοθέτηση και θα πρέπει να καταγράψουν πρώτα την εφαρμογή των συμφωνηθέντων!

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τα «κόκκινα» δάνεια, η πρόταση της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι ακόμη πολύ μακριά από το να γίνει δεκτή από την τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν το 72% των οφειλετών να κάνει ρύθμιση του χρέους του, υποστηρίζοντας πως κανείς δεν θέλει να κάνει πλειστηριασμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top