Στην Λαμπεντούζα ο Μουζάλας

Συνεργασία με την Ιταλία στο μεταναστευτικό

Το νησί της Λαμπεντούζα το οποίο είναι το πρώτο σημείο άφιξης μεταναστών από την Αφρική στην Ιταλία, νότια της Σικελίας, επισκ��φθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Χθες, στη Ρώμη, ο κ. Μουζάλας είχε συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ανζτελίνο Αλφάνο, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο κ. Μουζάλας δήλωσε:

«Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επίσκεψη, με θετική υποδοχή. Επισκέφθηκα το κέντρο πρώτης φιλοξενίας, μίλησα με τους μετανάστες αλλά και με τους εργαζόμενους στο κέντρο αυτό. Νομίζω ότι ήταν ένα ταξίδι, το οποίο, πέρα από τη συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, είχε και μεγάλη χρησιμότητα και λόγω της επίσκεψης αυτής στη Λαμπεντούζα. Οι ροές είναι σαφώς μικρότερες από εκείνες που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, αλλά θεωρώ ότι θα μας χρησιμεύσει για να έχουμε πρακτικές βελτιώσεις στο δικό μας σύστημα hot spot στην Ελλάδα».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top