Τσίπρας: Μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την εκκλησία θα βρούμε λύσεις στο προσφυγικό

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για το "καυτό" θέμα

​«Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, που ξεπερνά τις δυνάμεις μας και απαιτείται ένωση δυνάμεων με τον άνθρωπο στο επίκεντρο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

«Σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει πέσει πάνω στα νησιά σας», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να διεκδικήσουμε λύσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και εθνικό επίπεδο, γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι καμία τοπική κοινωνία δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός είπε ότι ακριβώς επειδή το πρόβλημα έχει μια ανθρωπιστική διάσταση, «το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας Εκκλησία-Πολιτεία είναι ο μόνος δρόμος».

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η Πολιτεία αιφνιδιάστηκε από το πρόβλημα, το βάρος του οποίου αρχικά σήκωσαν οι τοπικές κοινωνίες.

«Γι’ αυτό όμως είμαστε εδώ, για να δούμε πώς θα βρούμε λύσεις μαζί» εξήγησε.

«Σ��ς κάλεσα λοιπόν για να σας ενημερώσω για τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, τις διεκδικήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και για να ενημερωθώ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στις τοπικές κοινωνίες στα νησιά. Για να δούμε πως θα μπορέσουμε ενώνοντας δυνάμεις να διευκολύνουμε, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, να παρακάμψουμε γραφειοκρατίες, που πολλές φορές είναι εμπόδια στις προθέσεις μας και να δούμε με πιο τρόπο θα μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην υποχρέωσή μας να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, της πατρίδας μας, του λα��ύ μας σε όλη την Ευρώπη ,αλλά και να αναδείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης απέναντι σε μια κρίση ανθρωπιστική» είπε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οφείλουμε να προετοιμαστούμε «ώστε η πληγή αυτή να εξαλειφθεί. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να την απαλύνουμε στα νησιά σας, στις τοπικές κοινωνίες, που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν ένα βάρος πολύ μεγάλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top