ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση του «φίλου» Γιούνκερ: «Θα τσακωνόμαστε για 10 χλμ. θαλάσσιου πλάτους»;

Δεν καταλαβαίνει γιατί διαφωνούν Ελλάδα και Τουρκία

​Σε μια απίστευτα προκλητική δήλωση προχώρησε την Πέμπτη το βράδυ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, στη Φρανκφούρτη, παρεμβαίνοντας με ωμό τρόπο σε κρίσιμα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Ο κατά τα άλλα «φίλος» της Ελλάδας, Ζ. Κ. Γιούνκερ, αναρωτήθηκε με… ύποπτη αφέλεια γιατί «τσακώνεται» η Ελλάδα και η Τουρκία για το Αιγαίο!

«Γιατί τσακωνόμαστε για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος στο θέμα των κοινών περιπολιών με τους Τούρκους.

Δεν αρκέστηκε μάλιστα μόνο στο να εκφράσει την… απορία αυτή, αλλά προχώρησε ακόμα π��ο πέρα, σχολιάζοντας με δεικτικό τρόπο την άρνηση της Ελλάδας στην πρόταση της Α. Μέρκελ και του ίδιου να πραγματοποιούνται κοινές περιπολίες στο Αιγαίο από την Ελλάδα και την Τουρκία.

«Είχα προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Μερικές φορές μιλάμε μακριά από τα πραγματικά θέματα της ζωής», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Στη συνέχεια βέβαια ο πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για «ευρωπαϊκά οργανωμένη ακτοφυλακή» και π��όσθεσε ότι θα υποβάλει σχετική πρόταση μέσα στη χρονιά.

«Χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο προσωπικό εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτό το επιπλέον ευρωπαϊκό προσωπικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο των νησιών, αντί σε κοινή προσπάθεια να διασφαλίσει τις ακτές. Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε κανέναν γιατί ακόμη και τώρα, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, αυτά τα 10 χλμ. θαλάσσιου μήκους μεταξύ της Τουρκίας και της Λέσβου είναι ακόμη ένας τάφος», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top