Άγρια κόντρα Σκουρλέτη-Μανιάτη με πολλές χοντράδες-ΒΙΝΤΕΟ

"Σφάχτηκαν" στην Βουλή για τα μεταλλεία Χρυσού στις Σκουριές και το ΣτΕ

Από «δυο χωριά χωριάτες» έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης στην Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο, «το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, με την οποία είχε ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στην Χαλκιδική».

«Αναφερθήκατε σε κάποια απόφαση του ΣτΕ, την οποία την γνωρίζετε εσείς και δεν την γνωρίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος έβγα��ε ανακοίνωση και διέψευσε τα φιλικά προς εσάς ΜΜΕ τα οποία μιλούσαν για μία υποτιθέμενη απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές. Γνωρίζετε κάτι; Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣτΕ είπε, ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες…. Πάψτε να υπονομεύετε ή να υπαγορεύετε στο ΣτΕ τις απόψεις σας. Αυτό που κάνετε είναι απαράδεκτο. Μην συνεχίζετε να παίζετε έτσι με τους θεσμούς της δικαιοσύνης» δήλωσε ο υπουργός κ.Σκουρλέτης, απευθυνόμενος στον Γιάννη Μανιάτη.

«Όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδιόρθωτοι οι της κυβέρνησης. Κύριε υπουργέ, διαψεύδετε το σύνολο των εφημερίδων και όλους όσοι έγραψαν αυτό που έγραψαν; Εσείς δεν αισθάνεστε την ανάγκη να πείτε ‘έκανα λάθος’; Δεν αισθάνεστε ούτε μία στιγμή την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη ��πό τους 2.500 ανθρώπους που τους έχετε να περιμένουν μέσα στις στοές των μεταλλείων;» διερωτήθηκε στην συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την αντίδραση του κ.Σκουρλέτη.

«Είναι βαρύ το ατόπημα. Υπαγορεύετε στο ΣτΕ, το οποίο δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες να υιοθετηθούν οι απόψεις σας. Έλεος… Είστε αδιόρθωτος και αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη των όσων είπατε. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό κοινοβούλιο, να υπονομεύετε το κύρος του ΣτΕ. Βεβαίως και διαψεύδω. Όχι εγώ, το ίδιο το ΣτΕ» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ενώ την ίδια ώρα στην Βουλή, ακούγονταν φωνές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο κ.Μανιάτης δεν έμεινε με "κλειστό το στόμα", αντιθ��τως σε έντονο ύφος συνέχισε. «Συνεχίζεται η διολίσθηση της κυβέρνησης σε αηθέστατες, εξωκοινοβουλευτικές, αδιανόητες προσεγγίσεις ενός ζητήματος, που χτυπά βαθιά στην καρδιά της απασχόλησης της χώρας και στον τρόπο, που αντιμετωπίζουμε τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κύριε υπουργέ, υπάρχει έστω και μια απόφαση του ΣτΕ που δικαίωσε τις αποφάσεις σας; Οι μαγκιές και οι τσαμπουκάδες εδώ δεν περνάνεΘα τεκμηριώσετε την άποψή σας, διαφορετικά απλώς υβρίζετε το ελληνικό κοινοβούλιο και το ΣτΕ» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι απίστευτο αυτό που ακούγεται. Βλέπω ότι κατ’ εξακολούθηση γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τις διαδικασίες, το κύρος του ΣτΕ. Διαψεύδετε τον πρόεδρο του ΣτΕ, που έβγαλε ανακοίνωση ρώτησε στην συνέχεια ο κ.Σκουρλέτης τον κ.Μανιάτη.

«Ο αδιόρθωτος ...κύριος υπουργός συνεχίζει μία τακτική, η οποία είναι αδιανόητη. Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει άμεσα όλες τις αποφάσεις του ΣτΕ. Και το γεγονός ότι οι αποφάσεις δεν καθαρογράφονται την ημέρα, που παίρνονται αυτό δεν συνιστά καμία δικαιολογία» τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top