Τσίπρας για φράχτη στον Έβρο: «Η ιδέα να πέσει φαίνεται καλή για κάποιους που δεν έχουν γνώση»

Σουλτς: «Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό που κάνουμε εμείς»

Τσίπρας για φράχτη στον Έβρο: «Η ιδέα να πέσει φαίνεται καλή για κάποιους που δεν έχουν γνώση»

​Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία, ώστε να αποτραπούν οι ροές των διακινητών, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς.

TSIPRAS-SOYLTS MYTILHNH.jpg

«Οι άνθρωποι αυτοί εγκληματούν. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τις καλύτερες δομές, αλλά θα πρέπει να φτιάξουμε το πρόβλημα μόνο αν συμφωνήσουμε με την Τουρκία», είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι δομές αυτές θα πρέπει να είναι στα απέναντι παράλια, ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

TSIPRAS-SOYLTS MYTILHNH 1.jpg

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και σε όσους, ακόμα και εντός ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να πέσει ο φράχτης στον Έβρο τονίζοντας ότι «η ιδέα του να πέσει ο φράχτης φαίνεται καλή για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι μέχρι να φτάσουν στον Έβρο, υπάρχουν νάρκες».

TSIPRAS-SOYLTS MYTILHNH 2.jpg

«Το ζήτημα για μας είναι να μη χάνουν τη ζωή τους πρόσφυγες. Είναι ωραίες οι ιδέες που στηρίζονται σε έλλειψη γνώσης, αλλά αυτή την ώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», τόνισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:

TSIPRAS-SOYLTS MYTILHNH 3.jpg

«Το όραμά μας είναι μια Ευρώπη χωρίς φράχτες, τείχη και σύνορα. Ωστόσο, η Ευρώπη έχει σύνορα με τα άλλα κράτη, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από την πλευρά του ο Μ. Σουλτς σημείωσε ότι στη Μυτιλήνη οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δραματικές καταστάσεις, κάτι που είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος ιδίοις όμμασι.

TSIPRAS-SOYLTS MYTILHNH 4.jpg

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους κατοίκους του νησιού, τις τοπικές αρχές και τους εθελοντές που βρίσκονται στη Μυτιλήνη γιατί «συμπεριφέρονται απέναντι στους πρόσφυγες με πολύ καλό και διακριτικό τρόπο», όπως είπε.

TSIPRAS-SOYLTS MYTILHNH 5.jpg

«Ελπίζω ότι τα hot spots θα προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συμφωνώ με όσους λένε ότι τα hot spots έχουν νόημα μόνο αν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Είμαι ευγνώμων για αυτό που κάνουμε εδώ», σημείωσε ο κ. Σουλτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top