Μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα της προσφυγικής κρίσης Τσίπρας και Σουλτς στη Μυτιλήνη

Τους «υποδέχθηκαν» χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στο λιμάνι

Μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα της προσφυγικής κρίσης Τσίπρας και Σουλτς στη Μυτιλήνη

​Μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα της προσφυγικής κρίσης βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, με το που πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη.

Με τα ίδια τους τα μάτια οι δύο άνδρες είδαν τις απέλπιδες προσπάθειες 45 προσφύγων να καταφέρουν να αγκυροβολήσουν στις ακτές του νησιού, ενώ έγιναν μάρτυρες και της απαράδεκτης εικόνας χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ, παρά το γεγονός ότι έχουν εισιτήρια.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια το έγκλημα που διαπράττουν οι διακινητές σε βάρος των προσφύγων, τους οποίους «στοιβάζουν», όπως είπε, «πάνω σε αυτοσχέδιες σαμπρέλες».

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκαν ακόμα το κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Μόρια, όπου τους υποδέχθηκαν αρκετοί Έλληνες και ξένοι διαδηλωτές, οι οποίοι κρατώντας πλακάτ, φώναζαν συνθήματα για να ανοίξει ο φράχτης στον Έβρο και να μην πνίγονται πλέον άνθρωποι στο Αιγαίο.

Τέλος μια σύσκεψη που θα πραγματοποιούνταν με φορείς του νησιού στο δημαρχείο της Λέσβου θα γίνει στο κτίριο της Γενι��ής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς το δημαρχείο τελεί υπό κατάληψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top