Στην Ιταλία για το προσφυγικό ο Γ. Μουζάλας

Θα επισκεφθεί και το κέντρο ταυτοποίησης προσφύγων στη Λαμπεντούζα

​Στην Ιταλία μεταβαίνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, ο οποίος στις 17:00 θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, με τον οποίο θα συζητήσει τον καλύτερο συντονισμό των δύο πλευρών για το προσφυγικό.

Ο κ. Μουζάλας την Παρασκευή θα επισκεφθεί και τη Λαμπεντούζα, όπου μεταξύ άλλων θα δει από κοντά και τη λειτουργία του κέντρου ταυτοποίησης προσφύγων.

«Κρίνεται επιβεβλημένο να υπάρξει συντονισμός της δράσης των δύο χωρών της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο της αναζήτησης κοινών ευρωπαϊκών λύσεων για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς οι δύο χώρες δέχονται τις κυριότερες προσφυγικές ροές και κατέχουν σημαντικό μερίδιο στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείο και συνεχίζει:

«Εκτός τούτου η Λαμπεντούζα, όπως και τα νησιά του Αιγαίου, συγκλονίζονται από αλλεπάλληλες τραγωδίες με πρόσφυγες γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη της αφύπνισης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, της απομόνωσης των ρατσιστικών και ακραίων λαϊκιστικών αντιλήψεων και της υλοποίησης με ταχείς ρυθμούς του προγράμματος μετεγκατάστασης ώστε να αποθαρρύνονται οι ροές μέσω της θάλασσας και να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η εγκληματική δράση των δουλεμπόρων.

Η Ελλάδα και η Ιταλία που σηκώνουν το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης και είναι οι δύο χώρες στις οποίες δοκιμάζεται το πρόσωπο της Ευρώπης διεκδικούν επιμερισμό των οικονομικών βαρών αλλά και δίκαιη κατανομή των μεταναστών σε όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης των προσφύγων (relocation)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top