Δεν είναι μόνο ο Φίλης! Εκτός ύλης της Γ’ Λυκείου η Γενοκτονία των Ποντίων!

Ξεσηκώνονται οι Πόντιοι - Συλλαλητήριο αύριο στο Σύνταγμα

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, προκύπτει ότι δεν είναι η μόνη... εστία φωτιάς για το ποντιακό στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση!
Όπως αποκάλυψε με ερώτησή του στη Βουλή ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς εξαίρεσε από τη διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ' Λυκείου τη Γενοκτονία των Ποντίων!
Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για «αναιτιολόγητη και εθνικά προκλητική ενέργεια της εξαίρεσης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη φετινή εξεταστέα-διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου», επισημαίνοντας ότι η ενέργεια αυτή «υπονομεύει ευθέως την καλλιέργεια συλλογικής μνήμης στους μαθητές».
Ο ίδιος, μάλιστα, αναφέρεται και στη δήλωση του νυν υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων κάνοντας λόγο για «μέγιστη εθνική ασέβεια και μια ωμή παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας».
Την ίδια ώρα, και ενώ οι πολιτικές αντιδράσεις για το θέμα έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας, οι ποντιακές ενώσεις έχουν κυριολεκτικά ξεσηκωθεί!
Ήδη, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη στις 16:00, για τις «υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας» αλλά και «για τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό».
Ολόκληρη η ερώτηση του κ. Βαρβιτσιώτη:
Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Αναιτιολόγητη εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την εξεταστέα-διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου
Παρά τις επανειλημμένες Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες από Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεν έχει ακόμα απαντήσει, ως οφείλει θεσμικά, για την αναιτιολόγητη και εθνικά προκλητική ενέργεια της εξαίρεσης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την εξεταστέα-διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου.
Σημειώνεται ότι με την Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμόν 96080/ΦΕΚ Β’ 1186/19.06.2015, η οποία αφορά τον καθορισμό της εξεταστέας-διδακτέας ύλης των Πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων της Γ’ τάξης Λυκείου για το έτος 2015-2016, μεταβλήθηκε το περιεχόμενό της για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Κυριότερη των αλλαγών αυτών αποτελεί η αιφνίδια και επιστημονικά ανεξήγητη αφαίρεση του κεφαλαίου που πραγματεύεται την περίοδο του «Παρευξείνιου Ελληνισμού κατά το 19ο και 20ο αιώνα», στην οποία αναπτύσσονται τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων, μιας από τις πλέον τραγικές σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, αφού συνδέεται με τη μαζική σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου.
Την ενέργεια αυτή, που υπονομεύει ευθέως την καλλιέργεια συλλογικής μνήμης στους μαθητές, ήρθε να συμπληρώσει η δημόσια δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την οποία, το βράδυ της 2.11.2015, αμφισβήτησε ευθέως τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διαπράττοντας έτσι μια μέγιστη εθνική ασέβεια και μια ωμή παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. Ιδίως, μάλιστα, σε μια περίοδο η χώρα μας δίνει αγώνα τόσο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, όσο και για τη διεθνοποίηση του ζητήματος.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Για ποιους λόγους και με ποια ιστορικά κριτήρια εξαιρείται από φέτος το κεφάλαιο που πραγματεύεται την Περίοδο του Παρευξείνιου Ελληνισμού κατά το 19ο και 20ο αιώνα και, ιδιαίτερα, της Γενοκτονίας των Ποντίων, από τη διδακτέα και εξεταστέα ύλη των μαθητών της Γ’ Λυκείου, της Ομάδας Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού;
Προτίθεται να επανεισάγει το κεφάλαιο που πραγματεύεται την Περίοδο του Παρευξείνιου Ελληνισμού κατά το 19ο και 20ο αιώνα στη διδακτέα και εξεταστέα ύλη των μαθητών της Γ’ Λυκείου, της Ομάδας Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποκαταστήσει την ιστορική ασέβεια που διέπραξε με τις προχθεσινές του δηλώσεις τόσο απέναντι στους Έλληνες του Πόντου όσο και στην Εθνική μνήμη;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top