Παυλόπουλος σε Σουλτς: Διορθώστε τα λάθη εις βάρος της Ελλάδας!

«Μεταπολεμικά καμία χώρα δεν αντιμετώπισε προκλήσεις σαν της Ελλάδας» παραδέχθηκε ο Σουλτς

Παυλόπουλος σε Σουλτς: Διορθώστε τα λάθη εις βάρος της Ελλάδας!
Νέο μήνυμα προς τους εταίρους, να διορθωθούν τα λάθη που δεν οφείλονται στην Ελλάδα, αλλά σε λάθη υπολογισμών, προκειμένου να στηριχθεί ο άνθρωπος και το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του το μεσημέρι με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Μάρτιν Σούλτς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η θερμή παράκληση είναι στην πορεία εκτέλεσης του προγράμματος, όπου υπάρχουν λάθη τα οποία δεν οφείλονται στην Ελλάδα αλλά σε λάθη υπολογισμών, αυτά τα λάθη να διορθωθούν, προκειμένου κυρίως να στηριχθεί στην Ελλάδα ο άνθρωπος και το κοινωνικό κράτος, το οποίο τόσο πολύ εσείς υποστηρίζετε» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτήν την κρίση, με βάση τς αρχές και τις αξίες της Ευρώπης» και τόνισε ότι καμία συνείδηση, ευρωπαϊκή και δημοκρατική δεν μπορεί να ανεχθεί το φαινόμενο η Μεσόγειος, το Αιγαίο να είναι θυσιαστήριο της αξίας του ανθρώπου, νεκροταφείο αθώων ψυχών. «Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μαζί. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από βοήθεια. Η Ελλάδα τηρεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της. Είναι λάθος αυτό που ορισμένοι πιστεύουν, ότι κάνει εκπτώσεις στους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου» ανέφερε.

Για την φύλαξη των συνόρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Αυτά τα σύνορα θα τα προστατεύσουμε μαζί. Και πρέπει να τα προστατεύσουμε μαζί για λόγους ασφαλείας της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδος. Και πρέπει να τα προστατεύσουμε με τρόπο που ταιριάζει στο ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Δηλαδή, η Ελλάδα καθορίζει τα σύνορα αυτά, τον τρόπο με τον οποίο τα φυλάσσουμε, αλλά εδώ χρειάζεται η συνεργασία και ιδίως η ενίσχυση του Frontex, o οποίος πρέπει να μεταβληθεί σε μια πραγματική ευρωπαϊκή δύναμη».

Συνεχίζοντας, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη στήριξη που παρείχε ο Μάρτιν Σούλτς προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη και αφού τον ευχαρίστησε θερμά υπογράμμισε την ανάγκη της χώρας μας να συνεχισθεί αυτή η στήριξη και στο μέλλον, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στον ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει η Ευρώπη για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία.

Σουλτς: μεταπολεμικά καμία χώρα δεν αντιμετώπισε προκλήσεις σαν αυτές της Ελλάδας

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή και τόνισε ότι συμφωνεί και συνυπογράφει αυτά στα οποία αναφέρθηκε κατά την προσφώνησή του, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει Grexiτ, αυτό δεν υφίσταται. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη». Σημείωσε επίσης ότι το ελληνικό έθνος αντιμετωπίζει σήμερα προκλήσεις που δεν έχει αντιμετωπίσει κανείς από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομική και δημοσιονομική κρίση, η οποία σε συνδυασμό με το Προσφυγικό, δημιουργούν μια δραματική κατάσταση» δήλωσε ο κ. Σούλτς.

Μάλιστα, τόνισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται αλληλεγγύη και θα την έχει αυτή την αλληλεγγύη». Οπως διευκρίνισε «τούτο ισχύει για οτιδήποτε έχει σχέση με τα οικονομικά. Δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Αναφερόμενος στην πρωινή του επίσκεψη στο Γαλάτσι σε καταυλισμό υποδοχής μεταναστών, δεν έκρυψε την εντύπωση που του προκάλεσε το γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί από Αφγανιστάν και Πακιστάν και τόνισε ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε για αυτό.

Σχετικά με την δημιουργία των λεγόμενων hot spots, υποστήριξε ότι «τα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των μεταναστών θα έχουν νόημα, μόνο εάν υπάρχει ένα δεσμευτικό σύστημα κατανομής των μεταναστών».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top