Ατακάρα από Μητσοτάκη για τα εσωκομματικά: Μόνο στα νεκροταφεία δεν συζητάνε

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων προέδρων στη ΝΔ

Ατακάρα από Μητσοτάκη για τα εσωκομματικά: Μόνο στα νεκροταφεία δεν συζητάνε

Την ώρα που γίνεται ο κακός χαμός με την προσφυγική κρίση, τα προαπαιτούμενα, τα ισοδύναμα και τον … Νίκο Φίλη, στη Νέα Δημοκρατία οι υποψήφιοι πρόεδροι για την ηγεσία του κόμματος συνεχίζουν να «φαγώνονται» για το αν θα γίνει ή όχι ντιμπέιτ λίγες μέρες πριν την εκλογική διαδικασία.

Μετά την χθεσινή επιστολή-προειδοποίηση του Άδωνη Γεωργιάδη πως υπάρχει κίνδυνος να λάβει η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της ΝΔ τα χαρακτηριστικά «παρωδίας», εκτιμώντας ότι η ακολουθούμενη μορφή της εκλογικής διαδικασίας απειλεί την παράταξη «όχι απλώς με διάσπαση, αλλά με απαξίωση», και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε με σκληρές δηλώσεις.

«Στα νεκροταφεία μόνο δεν συζητάνε οι άνθρωποι. Επιμένω στο δημόσιο διάλογο. Η ΝΔ δεν είναι νεκροταφείο ιδεών. Αυτοί οι 'περαστικοί' για τους οποίους υποτιμητικά κακώς μιλά ο κ. Μεϊμαράκης είναι αυτοί οι οποίοι θα μεγαλώσουν το κόμμα. Εάν θέλουμε μια νέα συρρικνωμένη ΝΔ και είμαστε ευχαριστημένοι με το 28%, ναι δεν θα θέλουμε περαστικούς» δήλωσε ο πρώην υπουργός στον ΣΚΑΪ, αφήνοντας αιχμές για την αρνητική στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσον αφορά τη διεξαγωγή ντιμπέιτ.

«Δεν περιμένω να με στηρίξουν οι μηχανισμοί της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ξέρουν ότι την επόμενη μέρα θα χάσουν τη δουλειά τους» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, με συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη να διαμηνύουν από την άλλη πλευρά πως «δεν έχουμε ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό του κόμματος».

Σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη, «το δίλημμα των εσωκομματικών εκλογών είναι δημιουργική ανανέωση ή εσωστρέφεια και συρρίκνωση» .

«Απέναντι στην αριστερά της μετριότητας πρέπει να αντιπαρατάξουμε την Ελλάδα της αριστείας η οποία υπάρχει, αλλά δεν εκφράζεται πολιτικά» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Λυπάμαι που το σύστημα αυτό που δεν θέλει την υποψηφιότητά μου, τους ανησυχεί, και εμπλέκουν σε αυτή την ιστορία και συνταγματολόγους. Ξεκάθαρα σας λέω, ότι δεν υπάρχει κανέναν ασυμβίβαστο για τη θέση του πρωθυπουργού. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός συμμετέχει κανονικά στη Βουλή», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας στην εκπομπή "Ανατροπή".

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον συμφέρει σήμερα η επικράτηση Μεϊμαράκη», πρόσθεσε, τονίζοντας πως τιμάει τον νυν πρόεδρο της ΝΔ, ωστόσο, θεωρεί πως σε αυτή τη φάση «δεν μπορεί να δώσει στη ΝΔ την προοπτική, που χρειάζεται η παράταξη και η χώρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top