ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ στη Βουλή: Η ΧΑ θα καταθέσει μήνυση εναντίον του Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ στη Βουλή: Η ΧΑ θα καταθέσει μήνυση εναντίον του Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

​Ο κακός χαμός έγινε σήμερα το πρωί στη Βουλή, καθώς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χ. Παππάς, ανακοίνωσε ότι οι ποντιακής καταγωγής βουλευτές του κόμματος θα καταθέσουν μήνυση εναντίον του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη για τις δηλώσεις που έκανε για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Τοποθετούμενος εκτός ημερησίας διατάξεως, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τις δηλώσεις Φίλη, «ανιστόρητες» και «απαράδεκτες» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αντιδρά με θέρμη «προς άγραν ψήφων».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τοποθέτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλου, ο οποίος είπε:

«Δεν ανεχόμαστε κανένα φασιστικό μόρφωμα να υπερασπίζεται τους Έλληνες Ποντίους. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ούτε αναίρεση της γενοκτονίας».

Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «υπερβολική» της συζήτηση, «ειδικά όταν προέρχεται από τη συγκεκριμένη πτέρυγα της Βουλής».

«Η θέση της Βουλής και της Κυβέρνησης είναι δεδομένη», συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης, χαρακτηρίζοντας μεμπτό να αμφισβητείται από βουλευτές ο επιστημονικός διάλογος, ενώ η πολιτεία είναι δεσμευμένη από την απόφαση της Βουλής.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Κ. Σκρέκας, έκανε λόγο για «μαθητευόμενους μάγους» σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής και κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει αν οι απόψεις του κ. Φίλη εκφράζουν το σύνολο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι τέτοιες αναφορές από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης δίνουν την ευκαιρία να δημιουργούνται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Το ΠΑΣΟΚ, πάλι, μέσω του Α, Λοβέρδου χαρακτήρισε «ανεκδιήγητη» τη συμπεριφορά του κ. Φίλη και πρόσθεσε ότι «η πολιτική δεν μπορεί να παρακολουθεί τα σκέρτσα ορισμένων επιστημόνων που, από τα σαλόνια τους, κάνουν παιχνίδια ή δημιουργούν προβλήματα και ταπεινώσεις».

«Δεν μπορεί κάθε μέλος αυτής της κυβέρνησης να αποφαίνεται επί παντός επιστητού. Η Βουλή έχει πάρει ήδη θέση, ας ασχοληθούν οι υπουργοί με τα προβλήματα του υπουργείου τους», είπε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρης, ενώ από το ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε:

«Είναι τουλάχιστον πρόκληση οι ιδεολογικοί απόγονοι της ρατσιστικής θεωρίας που αποτελεί το ιδεολογικό κέλυφος των γενοκτονιών σήμερα να γίνονται τιμητές. Τα θέματα αυτά αποπροσανατολίζουν τη στιγμή που ξεδιπλώνεται επίθεση σε βάρος του λαού».

«Ατυχείς» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Φίλη, ο Βασίλης Κόκαλης από την πλευρά των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ χειρότερη η σπέκουλα και η εκμετάλλευση που γίνεται από κάποιους» και τέλος ο Μ. Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων, κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top