Σουλτς: Δίκαια τα αιτήματα σας για τους πλειστηριασμούς-Θα τα μεταφέρω στον Γιούνκερ

"Οφείλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα στο προσφυγικό"

​«Οφείλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά τη δι��ρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ευχαρίστησε για την πρόσκληση του στην χώρα.
Χαρακτήρισε «ενθαρρυντική» ένδειξη την μετεγκατάσταση των προσφύγων, τονίζοντας ότι είναι «κοινή πρόκληση» η αντιμετώπιση του προσφυγικού.

«Δεν πρέπει να συμμετέχουν μόνο οκτώ χώρες στην μετεγκατάσταση» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι επιβάλλεται στενή συνεργασία με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ.Σουλτς, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς την Ελλάδα, η οποία πλήττεται από την προσφυγική κρίση, την ώρα που καλείται να αντιμετωπίσει και τα δικά της οικονομικά προβλήματα.

Ο ίδιος χαιρέτισε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα πρέπει να στηριχτούν περαιτέρω οι χώρες που πλήττονται περισσότερο - και μεταξύ αυτών των χωρών, συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Ο κ.Σουλτς έκανε ειδική αναφορά και στην εμπλοκή της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα πρέπει να στηριχθεί τόσο οικονομικά, όσο και υλικοτεχνικά προκειμένου από κοινού να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ζήτημα. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η αμοιβαία συνεργασία απαιτεί ορισμένους κανόνες από την πλευρά της Τουρκίας.

Παράλληλα, ο κ.Σουλτς παραδέχθηκε ότι τα αιτήματα της Ελλάδας, όπως εκφράστηκαν από τον κ.Τσίπρα, σχετικά με την περαιτέρω οικονομική βοήθεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς, είναι απολύτως δίκαια. «Θα μεταφέρω αυτή τη θέση και στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ» δεσμεύτηκε .

Όσον αφορά την πρόταση για συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην εποπτεία του ελληνικού προγράμματος, ο κ.Σουλτς σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφές με την Κομισιόν, η οποία είναι υπέρ της δημοκρατικής ενίσχυσης της τρόικας. «Θα χρειαστούν ορισμένες εβδομάδες, αλλά είμαι βέβαιος ότι ��α έχουμε θετική κατάληξη» εκτίμησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top